Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Horskí záchranári museli zasahovať pri Hrebienku: Tri staršie turistky potrebovali pomoc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

VYSOKÉ TATRY - V okolí Hrebienka vo Vysokých Tatrách potrebovali v stredu pomoc horských záchranárov tri turistky. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že šlo o tri staršie ženy.

archívne video 

Záchranná akcia horských a leteckých záchranárov (Zdroj: hzs.sk)

"V popoludňajších hodinách sme prijali žiadosť o pomoc pre 63-ročnú Slovenku, ktorá utrpela na Hrebienku pri páde poranenie hornej končatiny," uviedla HZS. Žena v sprievode svojho manžela nastúpila na pozemnú lanovku a presunula sa do údolnej stanice, kde ju horskí záchranári z oblastného strediska Vysoké Tatry vyšetrili a zranenú končatinu jej zafixovali. Pacientku následne transportovali k Domu HZS v Starom Smokovci, kde ju odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci.

59-ročná turistka potrebovala pomoc po kolapse

Krátko po ukončení záchrannej akcie prišlo z Hrebienka ďalšie volanie na tiesňovú linku HZS. Pomoc potrebovala 59-ročná turistka po kolapse. Horskí záchranári ženu po príchode vyšetrili a transportovali do Starého Smokovca. Odtiaľ pokračovala na vlastnú žiadosť samostatne. "Súbežne s predošlým volaním o pomoc sa na HZS obrátila 68-ročná turistka, schádzajúca po zelenom turistickom chodníku z Hrebienka. Žena bola natoľko vyčerpaná, že nedokázala samostatne zostúpiť," dodáva HZS. Privolaní horskí záchranári ju vyšetrili a transportovali do Starého Smokovca.

Viac o téme: PomocTuristikaHrebienokHorská záchranná služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu