Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rezort vnútra už ukončil pôvodnú súťaž na radary, novú chce vyhlásiť čo najskôr

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR ukončilo súťaž na automatizovaný systém stacionárnych radarov bez určenia víťaza. Čo najskôr chce vyhlásiť nové verejné obstarávanie. Nákup chce naďalej financovať primárne z plánu obnovy. Vyplýva to z vestníka Úradu verejného obstarávania a stanoviska MV SR.

"Počet radarov sa meniť nebude. Odhadovaná cena bude stanovená na základe cenových ponúk, ktoré obdrží Ministerstvo vnútra SR v priebehu prípravných trhových konzultácií, ktoré plánujeme zrealizovať v priebehu mesiaca február 2024," priblížil rezort pre TASR. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizoval zrušenie pôvodného obstarávania ešte v decembrovom rozhovore pre TASR.

Pôvodné verejné obstarávanie vtedy označil za neprehľadné. Poukazoval tiež na stovky námietok evidovaných v súťaži. Verejné obstarávanie na 279 stacionárnych radarov a analytických kamier na automatizované odhaľovanie niektorých dopravných priestupkov vyhlásilo Ministerstvo vnútra SR v septembri 2023. Predpokladanú hodnotu zákazky určilo na 72,7 milióna eur bez DPH. Lehota na predkladanie ponúk sa niekoľkokrát predlžovala.

Viac o téme: Súťaž Ministerstvo vnútraRadary
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu