Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dzurinda sa stal členom pracovnej skupiny pre bezpečnostnú architektúru Európy

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda sa stal členom Medzinárodnej pracovnej skupiny pre novú bezpečnostnú architektúru Európy. Jej cieľom je navrhnúť opatrenia, ktoré dokážu efektívne odradiť Rusko od akejkoľvek ďalšej agresie a prispejú k ukončeniu vojny za podmienok prijateľných pre Ukrajinu.

"Pred Európou stojí veľká výzva, k ekonomickej prosperite a technologickej vyspelosti musí pridať aj schopnosť výraznejšie prispievať k bezpečnosti svojej, svojich spojencov v Severoatlantickej aliancii i svojmu susedstvu," uviedol Dzurinda.

archívne video

Minister vnútra Šimko po vláde vysvetľoval, prečo sa stretol s Mikulášom Dzurindom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pracovná skupina pozostáva zo 14 členov. Spolupredsedajú jej bývalý generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen a vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Andrij Jermak. Členmi komisie sú okrem Dzurindu aj bývalý poľský prezident Alexander Kwasniewski, bývalá ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová, bývalý britský premiér Boris Johnson, bývalý minister zahraničných vecí a obrany Kanady Peter MacKay a ďalší predstavitelia z oblasti politiky, akademického a mimovládneho sektora.

Viac o téme: BezpečnosťMikuláš DzurindaEurópaPracovná skupina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu