Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Konečne dobré správy: Jedna z našich najväčších bánk znižuje úrokové sadzby! Hypotéky budú lacnejšie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Dočkáme sa opäť lacnejších hypoték? Aj najväčšia slovenská banka Slovenská sporiteľňa (SLSP) mení od 1. februára 2024 výšku úrokových sadzieb úverov na bývanie pri najobľúbenejších fixáciách. Hypotéky budú lacnejšie o 0,2 percentuálneho bodu. Informoval o tom Lukáš Havlík z oddelenia korporátnej komunikácie SLSP. Minulý týždeň oznámila zlacnenie hypoték 365.bank.

Vlastné bývanie sa pri aktuálnych cenách nehnuteľnosti a výške úrokových sadzieb stáva pre ľudí takmer nedosiahnuteľné. Vzhľadom na výšku zárobkov tak v súčasnej dobe banky oveľa častejšie zamietajú žiadosti klientov. Je tu však malá isktrička nádeje, ktorá može značiť, že opäť svitá na lepšie časy. Úrokové sadzby hypoték zníži najväčšia slovenská banka a je možné, že sa k nej pridajú aj ďalšie.

Konečne dobré správy: Jedna
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

„Dôvodom zlacnenia hypoték je situácia na finančnom trhu, ktorá sa v porovnaní s druhým polrokom 2023 zmenila. Dnes je pre znižovanie sadzieb priaznivejšia, najmä z dôvodu nižších nákladov, ktoré vstupujú do stanovenia výšky úrokových sadzieb. Zároveň sa snažíme vyjsť v ústrety klientom, keďže zlacňujeme tri fixácie, 1-ročnú, 3-ročnú a 5-ročnú, ktoré sú dnes najviac žiadanými fixáciami na trhu,“ vysvetľuje Marta Cesnaková, hovorkyňa Slovenskej sporiteľne.

Ako sa menia úrokové sadzby úveru na bývanie od Slovenskej sporiteľne (p.a.)?

Konečne dobré správy: Jedna
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SLSP)

Úrokové sadzby platné od 1. 2. 2024 po zohľadnení zvýhodnenia v rámci programu Výhodný súčet.

Minulý týždeň oznámila zníženie úrokových sadzieb 365.bank

Prvá banka ohlásila znižovanie úrokových sadzieb na hypotékach minulý týždeň. 365.bank podľa portálu Finančný kompas znížila úroky na viacerých fixáciách o 0,2 percentného bodu. Najnižšiu komunikovanú sadzbu pre fixácie na 1, 3 a 5 rokov tak banka znižila na 4,05 % z pôvodných 4,25 %. Pri fixácii na 10 rokov najnižší úrok klesá na 5,05 % z pôvodných 5,25 %. Zmeny začali platiť od 19. januára.

Konečne dobré správy: Jedna
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: 365.bank)

Viac o téme: Hypotékaúrokové sadzbySlovenská sporiteľňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu