Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tragický záver pátrania! Dušana (†15) našli mŕtveho: Utopil sa v Hornáde? Polícia stále nemá výsledky DNA

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE - 15-ročný Dušan z Košíc, po ktorom pátrala polícia ešte od konca minulého roka, sa našiel mŕtvy. Informoval o tom pátrací tým z východu, ktorému to potvrdila polícia. Jeho úmrtie potvrdili v stredu, len deň potom, ako z rieky Hornád vytiahli telo mužského pohlavia. Polícia výsledky DNA, či telo patrí nezvestnému Dušanovi, zatiaľ stále nemá.

Pátranie s tragickým koncom. Nezvestný 15-ročný Dušan sa našiel v utorok (23. 1.) bez známok života. Informoval o tom na sociálnej sieti Pátrací Tím Východ, ktorému to potvrdila polícia.

Otázku, či telo nájdené utorok v Hornáde patrí nebohému Dušanovi, sme položili v piatok polícii. "Aby bolo možné s určitosťou potvrdiť, že ide o telo nezvestného 15-ročného tínedžera, je potrebné počkať na závery analýzy DNA. Polícia zatiaľ nedisponuje výsledkami analýzy DNA," uviedla v piatok pre redakciu Topky v stanovisku košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Telo muža vytiahli v utorok z Hornádu

Telo osoby mužského pohlavia bez známok života a nezistenej totožnosti našla polícia v utorok (23. 1.) popoludní v rieke Hornád v Košiciach. Privolaný obhliadajúci lekár na mieste predbežne cudzie zavinenie vylúčil a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy. Informovala o tom v utorok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

archívne video

Pri Senci objavili v jazere dve mŕtve telá! (Zdroj: Topky.sk/Maarty)

Polícia vtedy informovala, že zisťuje, či ide o nezvestného 15-ročného chlapca z Košíc, po ktorom pátrala. "Po ukončení obhliadky miesta udalosti a nevyhnutných prvotných procesných úkonov polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Aby však bolo možné s určitosťou potvrdiť, že ide o telo nezvestného tínedžera, je potrebné počkať na závery analýzy DNA," uviedla v stredu Mésarová. Telo našli policajní potápači v spolupráci so špeciálnou záchrannou službou pri prehľadávaní rieky na policajnom člne.

Tragický záver pátrania! Dušana
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Oznámenie o nezvestnosti chlapca prijala polícia 26. decembra. Naposledy bol videný 20. decembra, keď odišiel na neznáme miesto a odvtedy o sebe nepodal žiadnu správu. Dňa 30. decembra v nočných hodinách policajti dostali oznámenie, že do zaparkovaného vozidla zn. Toyota v košickej mestskej časti Nad jazerom mali vniknúť štyri osoby. Po príchode na miesto od prítomných ľudí zistili, že od vozidla utekali po chodníku štyri osoby smerom k rieke Hornád. Z rieky policajti následne vytiahli tri osoby, ktorým poskytli prvú pomoc. "Štvrtá osoba v rieke ani v jej okolí nájdená nebola," uviedla hovorkyňa.

Tragický záver pátrania! Dušana
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Polícia po vykonaní neodkladných procesných úkonov za prítomnosti zákonných zástupcov podozrivé osoby zo zadržania prepustila. Na objasnení prípadu vniknutia do vozidla podľa Mésarovej intenzívne pracuje a vedie objasňovanie priestupku proti majetku, ktoré doposiaľ nebolo ukončené. "Podozrivé osoby uviedli, že štvrtou osobou, ktorá spolu s nimi skočila do rieky, bol nezvestný 15-ročný tínedžer, po ktorom polícia vyhlásila pátranie 26. decembra ihneď po prijatí oznámenia o nezvestnosti," skonštatovala Mésarová.

Viac o téme: HornádNezvestný Dušan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu