Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dopravná nehoda na priechode pre chodcov: Starší vodič zrazil iba 7-ročného chlapca, skončil v nemocnici

Starší vodič zachytil na priechode pre chodcov iba 7-ročného chlapca. Zobraziť galériu (2)
Starší vodič zachytil na priechode pre chodcov iba 7-ročného chlapca. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

ŽIAR NAD HRONOM - S ľahkými zraneniami skončil sedemročný chlapec, ktorého vo štvrtok (11. 1.) v ranných hodinách pri vchádzaní na priechod pre chodcov na Ulici Dr. Jánského v Žiari nad Hronom zachytilo osobné vozidlo so 64-ročným vodičom. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici.

archívne video 

Na čerpacej stanici pri D1 auto v plnej rýchlosti vletelo do jedného zo stojanov (Zdroj: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

Ako ďalej uvádza polícia, chlapca z miesta nehody previezli do nemocnice. "Podľa predbežného vyjadrenia lekára by malo ísť o ľahké zranenia. Alkohol u vodiča zistený nebol. Presná príčina nehody, ako aj miera jej zavinenia sú predmetom ďalšieho objasňovania," uviedlo KR PZ.

Starší vodič zachytil na priechode pre chodcov iba 7-ročného chlapca.
Zobraziť galériu (2)
Starší vodič zachytil na priechode pre chodcov iba 7-ročného chlapca.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Polícia apeluje na vodičov

Bez ohľadu na spomínanú dopravnú nehodu a jej okolnosti polícia apeluje na vodičov, aby zbystrili pozornosť obzvlášť, ak sa pri ceste pohybujú deti. "Ich správanie vzhľadom na vek môže byť nevyspytateľné, keďže nevedia ešte odhadnúť rýchlosť a vzdialenosť približujúcich sa vozidiel," upozorňuje polícia a dodáva, že deti je potrebné oboznamovať so zásadami bezpečnosti cestnej premávky už od malička.

Viac o téme: VodičDopravná nehodaPolícia Žiar nad HronomChlapec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu