Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

IKEA varuje zákazníkov: Nepoužívajte TENTO výrobok, hrozí nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom

Logo IKEA Zobraziť galériu (3)
Logo IKEA (Zdroj: SITA/AP Photo/Jeff Chiu)

BRATISLAVA - Zákazníci obchodu IKEA by mali spozornieť. IKEA totiž sťahuje z trhu USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W. Dôvodom je nebezpečenstvo popálenia a úrazu elektrickým prúdom.

Spoločnosť IKEA vyzýva všetkých zákazníkov, ktorí vlastnia USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W v tmavosivej farbe (číslo výrobku 50461193), aby ju prestali používať a kontaktovali spoločnosť IKEA so žiadosťou o vrátenie peňazí v plnej výške. Doklad o kúpe nie je nutné predložiť.

"Bezpečnosť je pre spoločnosť IKEA najvyššou prioritou, a preto sťahujeme z trhu USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W v tmavosivej farbe z dôvodu nebezpečenstva popálenia a úrazu elektrickým prúdom spôsobeného opotrebovaním napájacieho kábla," uvádza spoločnosť v stanovisku a ospravedlňuje sa za akékoľvek nepríjemnosti, ktoré môže toto stiahnutie z predaja spôsobiť.

IKEA varuje zákazníkov: Nepoužívajte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: IKEA Bratislava)

"Napájací kábel na tmavosivej USB nabíjačke ÅSKSTORM 40 W sa môže poškodiť alebo zlomiť v dôsledku častého omotávania okolo nabíjačky alebo opakovaného ohýbania. Poškodený kábel môže viesť k popáleninám a úrazu elektrickým prúdom," priznala spoločnosť s tým, že k tomu došlo aj napriek prísnemu programu testovania a hodnotenia rizík, ktorý používajú pri vývoji svojich výrobkov.

Tmavosivú USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W možno identifikovať podľa čísla modelu ICPSW5-40-1 na štítku na jej zadnej strane.

IKEA varuje zákazníkov: Nepoužívajte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: IKEA Bratislava)

Viac o téme: Ikea Usb nabíjačka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu