Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Štátna tajomníčka Kurilovská poverila vedením Akadémie Policajného zboru Stanislava Šišuláka

Štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská poverila vedením Akadémie Policajného zboru (APZ) v Bratislave Stanislava Šišuláka
Štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská poverila vedením Akadémie Policajného zboru (APZ) v Bratislave Stanislava Šišuláka (Zdroj: Facebook/Lucia Kurilovská)

BRATISLAVA - Štátna tajomníčka Ministerstva vnútra (MV) SR Lucia Kurilovská poverila vedením Akadémie Policajného zboru (APZ) v Bratislave Stanislava Šišuláka. Informovala o tom na sociálnej sieti.

archívne video

Lucia Kurilovská o tom, či odstúpi z funkcie rektorky Akadémie Policajného zboru (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Na APZ mi veľmi záleží, je to jediná a jedinečná univerzita a som rada, že bude v dobrých rukách," priblížila. Dodala, že sa zo svojej pozície bude naďalej snažiť, aby akadémia rástla a rozvíjala sa a aby už nestagnovala, ako to bolo v posledných mesiacoch.

Miesto rektora policajnej akadémie sa uvoľnilo vlani po odvolaní súčasnej štátnej tajomníčky ministerstva Kurilovskej, ktorá skončila v súvislosti s kauzou postrelenej študentky. Vedením školy bol dočasne poverený prorektor Michal Marko. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v rozhovore pre TASR potvrdil, že Šišulák by sa mohol stať novým rektorom. Návrh na vymenovanie alebo odvolanie rektora predkladá minister vnútra prezidentovi.

Viac o téme: Lucia KurilovskáAkadémia policajného zboruStanislav Šišulák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu