Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muža obvineného z drogovej trestnej činnosti dopravili z Kolumbie na Slovensko

 Muža obvineného z drogovej trestnej činnosti dopravili z Kolumbie na Slovensko Zobraziť galériu (2)
Muža obvineného z drogovej trestnej činnosti dopravili z Kolumbie na Slovensko (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Slováka Michala P. obvineného z drogovej trestnej činnosti dopravili z Kolumbie na Slovensko. V prípade dokázania viny mu hrozí až 20-ročné väzenie. Nachádza sa vo väzbe. Prezídium Policajného zboru o tom informovalo na sociálnej sieti.

archívne video

Dlhoročnému dílerovi heroínu dali bratislavskí policajti ráznu stopku (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"V priebehu minulého týždňa vykonal Interpol Bratislava za prísnych bezpečnostných opatrení prevoz hľadaného Slováka Michala P. z kolumbijskej Bogoty priamo pred sudcu v Trenčíne, ktorý rozhodol o jeho umiestnení do väzby," priblížili policajti. Išlo o vôbec prvú extradíciu obvineného z Kolumbie na Slovensko.

 Muža obvineného z drogovej trestnej činnosti dopravili z Kolumbie na Slovensko
Zobraziť galériu (2)
Muža obvineného z drogovej trestnej činnosti dopravili z Kolumbie na Slovensko  (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Michal P. bol v meste Cartagena de Indias v Kolumbii na základe červeného obežníka Interpolu zadržaný ešte 12. marca 2023, pričom následne prebiehalo náročné extradičné konanie."Zadržaný Slovák je obvinený z toho, že závažnejším spôsobom konania, teda po dlhší čas a v značnom rozsahu v rámci organizovanej skupiny, obchodoval s drogami, pričom za drogovú trestnú činnosť už bol v minulosti odsúdený," dodali policajti. Z uvedených dôvodov mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní od 15 do 20 rokov.

Viac o téme: Polícia Obvinenie KolumbiaDrogyMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu