Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalší obvinení v kauze Tupý budú stíhaní na slobode

obvinený Richard H.
obvinený Richard H.

BRATISLAVA - Michal B. a Róbert J., ďalší obvinení v kauze vraždy študenta Daniela Tupého, budú stíhaní na slobode, pre agentúru SITA to uviedol hovorca Ministerstva vnútra SR Erik Tomáš.

Vyšetrovateľ tak rozhodol po tom, čo od oboch prijal záruky, že sa nebudú vyhýbať trestnému stíhaniu. Róbert J. sa napríklad po návrate zo zahraničia okamžite prihlásil na polícii, dodal hovorca. Informáciu tiež potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave René Vanek, "prokurátor nedostal podnet od vyšetrovateľa, aby spracoval návrh na vzatie obvinených do väzby, budú teda stíhaní na slobode," povedal.

O prípade minulý týždeň informoval minister vnútra Robert Kaliňák. Michala B. policajti zadržali okamžite, Róbert J., ktorý bol vtedy v zahraničí, sa po návrate na Slovensko okamžite prihlásil na polícii. Podľa ministra obaja čelia obvineniu z trestných činov výtržníctva a ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

Pri útoku na Tupého bolo asi 10 mladíkov. Jeden z nich, ktorý ho dobodal, je už obvinený z vraždy. Všetci sú údajne blízki skupine piťovcov. Najnovšie obvinenia padli v utorok minulý týždeň. Študenta Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Daniela Tupého a jeho kamarátov napadla 4. novembra 2005 vo večerných hodinách na bratislavskom Tyršovom nábreží skupina mladíkov.

Daniel Tupý podľahol zraneniam na mieste, ostatných útočníci dobili. Z vraždy je od februára obvinený Richard H. Ján S. a Dávid V. čelia obvineniu z trestného činu výtržníctva formou spolupáchateľstva a z pokusu ublíženia na zdraví. Všetci traja sú vo väzbe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu