Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Košičana obvinili z drogovej činnosti: Hrozí mu až 15-ročný trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

KOŠICE - Z obzvlášť závažnej drogovej trestnej činnosti polícia obvinila 21-ročného Košičana. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Informovala o tom v pondelok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

archívne video

Polícia zadržala osoby podozrivé z drogovej trestnej činnosti (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Podnet na jeho väzobné stíhanie, ktorý vyšetrovateľ predložil prokurátorovi, sudca akceptoval. Obvinený muž je stíhaný väzobne," uviedla.Košickí kriminalisti mali podľa hovorkyne už dlhší čas podozrenie, že sa obvinený dopúšťa drogovej trestnej činnosti. Operatívno-pátracou činnosťou získali informácie, že omamné a psychotropné látky - marihuanu si mal zadovažovať minimálne od mája 2023 z doposiaľ nezisteného zdroja, a zakázané návykové látky prechovávať a odpredávať ďalším osobám na území mesta.

Polícia vykonala domovú prehliadku

Počas akcie z 12. decembra polícia vykonala domovú prehliadku v košickej mestskej časti Ťahanovce, ako aj prehliadku vozidla a garáže v mestskej časti Sever. Zaistila pritom väčšie množstvo zakázaných návykových látok - zelenú sušinu a predmety súvisiace s drogovou trestnou činnosťou, ako aj finančné prostriedky, u ktorých je podozrenie, že pochádzajú z predaja drog. Pri akcii košickí "kukláči" zadržali štyri podozrivé osoby, tri z nich zo zadržania po vykonaní potrebných úkonov prepustili.

"Zaistená zelená sušina bola zaslaná na expertízne skúmanie. Predbežné výsledky expertízy, ktoré už máme k dispozícii, potvrdili, že ide o marihuanu a len z časti skúmaného materiálu by bolo možné pripraviť minimálne 2000 obvykle jednorazových dávok drogy, ktorá je spôsobilá ovplyvniť psychiku užívateľa," informovala Mésarová.

Viac o téme: Polícia Obvinenie KošiceDrogyMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu