Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia navrhla obžalovať muža za neoprávnené nakladanie s odpadmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline)

ZLATÉ KLASY - Polícia navrhla obžalovať páchateľa, ktorý mal do obce Zlaté Klasy v Dunajskostredskom okrese navoziť staré pneumatiky za takmer 80.000 eur. Ako uviedla polícia, páchateľ vystupoval v mene obce Zlaté Klasy a v priebehu mesiacov marec až jún 2022 mal na miestnom pozemku uložiť opotrebované pneumatiky.

"Obvinený dal pokyn obchodnej spoločnosti so sídlom v Jelke v okrese Galanta, aby z jedného pozemku v obci previezla a uložila opotrebované pneumatiky bez príslušného povolenia na cudzí pozemok nachádzajúci sa v obci Zlaté Klasy, konkrétne vo vlastníctve fyzickej osoby a Trnavského samosprávneho kraja," informovala polícia.

Archívne video: 

Polícia obvinila 36-ročného muža, ktorý v Bratislave okradol seniorku (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Podľa vyšetrovateľa z odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality obvinený svojím konaním neoprávnene nakladal s odpadom formou jeho ukladania na pozemkoch, ktoré nie sú na to určené. "Osobe, ktorá aj z nedbanlivosti nakladá s odpadmi v značnom rozsahu v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi, hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov," pripomenula polícia.

Viac o téme: OdpadŽivotné prostrediePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu