Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na diaľnici D1 sa prevrátil kamión: Unikali pohonné látky

(Zdroj: Topky)

DUBNICA NAD VÁHOM - Šesť profesionálnych hasičov z Dubnice nad Váhom a Trenčína zasahovalo v piatok pred jednou hodinou nadránom pri dopravnej nehode na diaľnici D1 pri Dubnici nad Váhom. Kamión prerazil zvodidlá a uviazol medzi odstavným pruhom a výjazdom z diaľnice. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

Kamión zostal po prerazení zvodidiel so zalomenou kabínou uviaznutý medzi odstavným pruhom a výjazdom z diaľnice s poškodeným návesom. Na ťahači bola prerazená palivová nádrž, z ktorej vytekali prevádzkové kvapaliny.

Archívne video

Vodič pod vplyvom alkoholu prekročil na D1 rýchlosť o 30 km/h (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj )

Vodič neutrpel žiadne zranenia. Hasiči zachytávali do zberných sudov unikajúce pohonné látky a postupne sa pokúšali zabrániť ich ďalšiemu úniku z poškodenej nádrže. Následne prostredníctvom absorpčnej látky na vozovke ohraničili uniknuté prevádzkové kvapaliny. "Príslušníci HaZZ vykonali na havarovanom ťahači protipožiarne opatrenia a prečerpali zostatkové pohonné látky. Uniknuté prevádzkové kvapaliny zachytili a postupne z vozovky odstránili," doplnil Petrík.

Viac o téme: NehodaDopravaHasičiKamiónDiaľnicaD1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu