Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Darčeky pod stromčekom môžu aj uraziť: RADÍME Toto je 10 najnevhodnejších darčekov pre seniorov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Dylan Ellis)

BRATISLAVA - Vianoce sú čoskoro tu, deti už dostali sladkú výslužku podľa toho, ako celý rok poslúchali, a čoraz aktuálnejšia ostáva otázka, čo blízkym na Vianoce. Treba však myslieť na to, že nie všetky darčeky sú vhodné. A to najmä pre staršie ročníky. Ktoré darčeky preto patria medzi najnevhodnejšie, ktoré by si pod stromčekom nemali nájsť?

Archívne VIDEO Kupujete darčeky na poslednú chvíľu? Nájsť sa dajú aj na benzínke!

Kupujete darčeky na poslednú chvíľu? Nájsť sa dajú aj na benzínke! (Zdroj: Ján Zemiar)

Každý z nás chce pod stromček dať svojim blízkym darček, aby sme im ukázali, ako nám nich záleží a čo pre nás znamenajú. Najmä pri starších ročníkoch je však výber toho vhodného darčeka niekedy problém. Pri výbere darčekov je dôležité zvážiť individuálne záujmy a potreby seniora a vybrať taký darček, ktorý by mohol prispieť k ich pohodliu, záujmom alebo kvalite života. Darčeky, ktoré sú personalizované a premyslené vzhľadom na ich konkrétne záľuby alebo zlepšenie ich každodenného života, sú často viac ocenené. Pri výbere darčekov pre seniorov je preto dôležité zvážiť ich záujmy a potreby. Tu je zoznam darčekov, ktoré by nemuseli niektorým seniorom pasovať, alebo by mohli byť nevhodné:

  1. Veľké množstvo konzumovateľných potravín, ktoré by nemohli spotrebovať pred vypršaním minimálnej spotreby. Ako sa hovorí, všetkého veľa škodí, a preto by sme aj zásoby pre seniorov mali kupovať s rozumom.
  2. Oblečenie, ktoré nie v konfekčnej veľkosti seniora, nesedí k jeho štýlu a nemusí zodpovedať jeho vkusu. To platí aj pre módne doplnky, ako masívne náhrdelníky.
  3. Hlučné alebo príliš komplikované moderné zariadenia, ktoré by mohli byť pre nich ťažko ovládateľné, ako napríklad najnovší smartfón s množstvom komplikovaných funkcií.
  4. Veľké množstvo parfumov alebo kolínskych s výraznou vôňou, ktoré môžu spôsobiť alergie alebo nepohodlie.
  5. Nepraktické alebo nevyhovujúce darčeky, ktoré sa nezlučujú s ich záujmami alebo životným štýlom. Netreba preto kupovať seniorom knihy, ktoré patria do ťažšej literatúry a nepatria do ich štýlu. 
  6. Zbytočné veci alebo predmety, ktoré by mohli len zavadzať a nemajú žiadnu pridanú hodnotu pre ich život.
  7. Zložité spoločenské hry alebo hádanky, ktoré by mohli spôsobiť skôr frustráciu než zábavu.
  8. Nevhodné darčeky, ktoré by mohli byť považované za urážlivé alebo nevhodné pre ich vekovú skupinu, ako sú napríklad ortopedické pomôcky či inkotinečné potreby.
  9. Darčeky, ktoré vyžadujú veľa fyzickej námahy, ako napríklad ťažké cvičebné vybavenie či abonentka do fitness centra.
  10. Bezduchý alebo nedomyslený darček, ktorý neberie do úvahy ich záujmy alebo konkrétne potreby.

 

Viac o téme: Darčeky pre seniorovNevhodné darčeky pre seniorovDarčeky pod stromček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu