Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zintenzívnime kontroly všetkých kamionistov bez rozdielu, tvrdí minister Ráž

Jozef Ráž ml.
Jozef Ráž ml. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD) informoval, že vláda zintenzívni kontroly všetkých kamionistov bez rozdielu. Reagoval tak na protesty, súvisiace so zrušením povoleniek pre ukrajinských dopravcov. "Budeme sledovať dodržiavanie pravidiel počas prepravy tovaru, aj počas čakania v kolóne na hraniciach," uviedol v utorok na sociálnej sieti.

"Na rokovaniach v Bruseli zazneli všetky pripomienky našich autodopravcov. Pri výhradách sme sa pripojili k Poľsku a podporilo nás Maďarsko, Litva či Lotyšsko, ale krajiny zo západnej Európy súčasný stav nevnímajú ako problém. Preto sa k našej požiadavke znovuzavedenia povoleniek postavili negatívne. Ak však niekto nazýva výsledok týchto rokovaní neúspechom, tak s tým zásadne nesúhlasíme," dodal Ráž.

Archívne video

Jozef Ráž ml. pred rokovaním vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Budeme aktívne hľadať také riešenia, ktoré budú hájiť záujmy našich dopravcov a zároveň budú postojmi našich európskych partnerov. Túto tému budeme pravidelne otvárať aj na rokovaniach s Európskou komisiou alebo zástupcami jednotlivých krajín," doplnil.

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) v utorok prerušila štrajk s čiastočnou blokádou hraničného priechodu Vyšné Nemecké - Užhorod a zostáva v štrajkovej pohotovosti. Informovala o tom na sociálnej sieti po pondelkovom rokovaní európskych ministrov dopravy v Bruseli. UNAS nesúhlasí so zrušením povoleniek pre ukrajinských dopravcov v EÚ a pridala sa k protestu ich poľských kolegov na hraniciach s Ukrajinou. Hraničný priechod zablokovala v piatok (1. 12.) od 15.00 h.

Viac o téme: DopravaKamionistiUkrajinaJozef Ráž ml.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu