Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Veľký PREHĽAD vianočných darčekov: Inšpirácie aj pre tých najnáročnejších

Potrebujete poradiť s výberom darčekov? Máme pre vás niekoľko tipov Advertoriál Zobraziť galériu (4)
Potrebujete poradiť s výberom darčekov? Máme pre vás niekoľko tipov (Zdroj: Getty Images/RossHelen)

BRATISLAVA - Opäť je to tu. Najkrajšie sviatky roka, rodina, pohoda a darčeky. Zohnať vhodný darček pre blízkych je niekedy hotová veda. V obchodoch panuje nervozita a preplnené davy kupujúcich nás občas donútia siahnuť po tom najdostupnejšom. No ak čítate tento článok, máte ešte dosť času na premyslenie, koho a čím obdarovať. A my vám s tým pomôžeme.

Vianočné darčeky najčastejšie vyberáme podľa pohlavia, veku, záľub či profesie. Ak nápady dochádzajú, siahame po veciach, ktoré síce ničím neurazia, ale ani neohúria. No ak chceme svoje polovičky, deti, rodičov či priateľov potešiť niečím naozaj výnimočným, mali by sme dobre premyslieť, po čom túžia. Ak to náhodou neviete, nezúfajte, poradíme vám s výberom tých najlepších darčekov.

Pre milovníkov filmov, kina a hier

Ak chcete potešiť technologických nadšencov, ktorí si radi pozrú film na veľkom plátne, siahnite po modernom kompaktnom projektore. Vďaka nemu už nebudú musieť chodiť do kina a filmový zážitok si tak doprajú z pohodlia obývačky. Dizajnový projektor The Freestyle 2 od Samsungu je prenosný, ideálny na premietanie kdekoľvek, napríklad aj počas sviatkov na chalupe. Avšak poslúži aj ako klasická televízia. Tento kúsok dostanete teraz navyše aj s Xbox Game Passom, originálnym ovládačom a prenosnou batériou. Potešíte preto aj všetkých milovníkov videohier.

Doma ako v kine - s kompaktným projektorom budú mať vianočné rozprávky úplne iný rozmer.
Zobraziť galériu (4)
Doma ako v kine - s kompaktným projektorom budú mať vianočné rozprávky úplne iný rozmer.  (Zdroj: Samsung)

Pre náročných a vyberavých

Hľadáte niečo pre náročnejších? Či už niečo viac, alebo menej osobné? Máme pre vás zaručene dobrý tip. Teda v prípade, že obdarovávaný je aspoň trochu labužníkom. Avšak kto by si rád nevychutnal pohár dobrého vína. No zabudnite na prvoplánovú fľašu kvalitného alkoholu. Prekvapte príbuzného vínnym predplatným. Áno, aj taká služba už na Slovensku pár rokov existuje. Ide o Wine Door Club, kde si dajú na výbere prémiových vín naozaj záležať a doručujú ich priamo domov v peknom vínnom boxe. Je to jednoduché. Najprv si  vyberiete typ predplatného, teda ako často bude služba vínne sety doručovať. Skúsený someliér vyberie z kvalitných vín z celého sveta a v peknom balení ich pošle obdarovanému. Pridanou hodnotou je aj príjemná edukácia – v balíčku s vínami sa nachádzajú aj kartičky, ktoré vás prostredníctvo QR kódu presmerujú na web s informáciami o vínach, ktoré máte v balíčku. Nechýbajú ani odporúčania, s akým jedlom vína servírovať.

Vínne predplatné je originálnym darčekom nielen pre vášnivých vinárov.
Zobraziť galériu (4)
Vínne predplatné je originálnym darčekom nielen pre vášnivých vinárov.  (Zdroj: Wine Door Club)

Pre tých, ktorí majú všetko

Iste to poznáte. Aj keď sa nenápadne snažíte zistiť, čo by obdarovávaného potešilo, nezistíte nič, lebo vždy vás odbije tým, že všetko má a nič nepotrebuje. Pre tých, ktorí všetko majú, je naozaj zložité nájsť niečo, čo by im urobilo radosť. Vtedy treba siahnuť po niečom nehmotnom, možno zážitkovom. Vyhliadkový let s možnosťou výberu trasy poteší všetkých zvedavcov, ale aj milovníkov prírody. Let ponad slovenskú prírodu naozaj ulahodí. Tento darček sa hodí aj pre páry. Dobrodružné povahy by isto potešil pobyt v prírode. A čo tak ho trošku okoreniť, resp. zmraziť netradičným pobytom v iglu? V Tatrách nájdete aj takéto možnosti, kde môže váš príbuzný stráviť noc v snehovom príbytku. Ak chcete, aby si vaši blízki oddýchli, darujte im oddych v podobe wellness pobytu, kvalitnej masáže alebo kozmetickej procedúry. Vyhľadávačov adrenalínu zasa potešíte napríklad tandemovým zoskokom, prípadne inými druhmi zoskokov. Bungee jumping sa dnes už dá skákať aj z mosta, komína či zo žeriava. Ak sa bojíte experimentovať, darovať môžete aj poukaz na luxusnú večeru, degustáciu vín či rumov.  

Zážitkové darčeky zostávajú celoživotnou pamiatkou.
Zobraziť galériu (4)
Zážitkové darčeky zostávajú celoživotnou pamiatkou.  (Zdroj: Getty Images/Harbucks)

Pre tých, ktorí majú chuť rozvíjať sa

Ak máte v rodine, či vo svojom okolí kreatívcov, prípadne hľadáte niečo pre tých, ktorí radi rozvíjajú svoj potenciál, mali by ste sa zamyslieť nad niečím originálnym. Pre tých, ktorí radi tvoria je ideálnym darom umelecký kurz, napríklad maľovania obrazov, textilu, alebo aj taký hrnčiarsky kurz. Práca s hlinou je nielen tvorivá, ale má aj pozitívny dopad na duševnú pohodu. Ak hľadáte niečo, čo by urobilo radosť temperamentnejším povahám, podarujte im kurz tanca. Na výber je niekoľko možností – či už spoločenský párový tanec, horúce rytmy latinskoamerickej salsy či bachaty, alebo tradičného folklóru. Alebo sa sústreďte sa nesplnené sny vašich blízkych a porozmýšľajte, po čom celý život túžia, no nemôžu si to dovoliť. Napríklad taký kurz pilotovania lietadla splní nejedno mužské prianie. Jazdou na formule zasa ulahodíte nadšencom rýchlej jazdy, ktorú si budú môcť dopriať na vlastnej koži.

Tak čo, poradili sme vám? Alebo máte nápady na iné darčeky? Ak áno, podeľte sa s nimi v diskusii pod článkom.
 

Advertoriál pripravený v spolupráci so Samsung a Wine Door Club.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu