Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Most medzi západom a východom? Fico prijal veľvyslancov USA aj Ruska! TOTO si myslí o vojne na Ukrajine

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/ Robert Fico)

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico (Smer-SD) vo štvrtok na Facebooku informoval o svojom stretnutí s veľvyslancom Spojených štátom amerických Guatamom Ranom, ako aj s veľvyslancom Ruskej federácie Igorom Bratčikovom. Veľvyslancom odovzdal odkaz o tom, ako si predstavuje vzťahy s oboma krajinami v budúcnosti ale aj to, aký je postoj vlády k situácii na Ukrajine. Toto si myslí o konflikte u nášho východného suseda.

archívne video

Robert Fico sa vo štvrtok stretne s americkým aj ruským veľvyslancom (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Na Úrade vlády SR bolo dnes rušno. Predseda vlády Fico sa rozhodol k nečakanému kroku. V jeden deň prijal veľvyslancov USA aj Ruska, ktorým prezentoval svoje postoje a pohľady na to, ak=yn smerom by sme sa mali podľa neho uberať.

„Predostrel som im môj pohľad na vývoj slovensko-amerických a slovensko-ruských vzťahov. Slovenská republiky je členským štátom EÚ a NATO, čo prirodzene ovplyvňuje naše zahranično-politické priority. Na druhej strane nás to nemôže obmedzovať v suverénnych postojoch, ktoré nie sú vždy v súlade s politikou jedného jediného správneho názoru presadzovaného v Európskej únii,“ píše premiér.

Most medzi západom a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/ Robert Fico)

Podľa Fica by prioritou mala byť ochrana a presadzovanie našich záujmov na poli zahraničnej politiky. Prioritou zahraničnej politiky, ktorú mienim realizovať, je ochrana a presadzovanie slovenských národno-štátnych záujmov, medzi ktoré patrí podpora mierových iniciatív a nie vojny na Ukrajine,“ uviedol predseda vlády,“ dodal.

Most medzi západom a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/ Robert Fico)

Fico obom stranám priblížil aj svoj pohľad na vojnu na Ukrajine, kde podľa jeho slov stratégia EÚ a USA zlyháva. „Slovensko má rovnako povinnosť pripravovať sa na obdobie po skončení vojny na Ukrajine a na štandardizáciu slovensko-ruských vzťahov,“ vysvetlil Fico.

Viac o téme: RuskoRobert FicoUSAVojna na UkrajineIgor BratčikovAmerický veľvyslanecRuský veľvyslanecStretnutie s veľvyslancamiGuatam Rana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu