Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Meteorológovia upozorňujú na tvorbu snehových závejov aj sneženie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vo viacerých okresoch najmä na severe a východe Slovenska sa môžu od polnoci tvoriť snehové jazyky a záveje. Výstraha prvého stupňa v tejto súvislosti platí do štvrtka (30. 11.) doobeda. Meteorológovia zároveň upozorňujú, že najmä na južnom, strednom a východnom Slovensku treba od rána počas celého štvrtka počítať so snežením. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na webe.

Výstrahy pred závejmi platia do 10.00 h v celom Žilinskom kraji a v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Považská Bystrica a Púchov. Do 12.00 h platia v celom Prešovskom a Košickom kraji. V noci zo stredy na štvrtok treba zároveň počítať s vetrom na horách, a to v okresoch Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín, Poprad, Brezno a Banská Bystrica. SHMÚ zároveň vo štvrtok varuje pred snežením v Banskobystrickom, Košickom, Nitrianskom a Prešovskom kraji. V daných lokalitách môže počas dňa napadnúť desať, na východe miestami až 15 centimetrov snehu.

archívne video

Sneh narobil problémy na cestách v okrese Trebišov (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Platia aj výstrahy pred poľadovicou, ktorá sa môže tvoriť už od štvrtka obeda v Bratislavskom a vo väčšine Nitrianskeho a Trnavského kraja. Rovnako aj v okresoch Veľký Krtíš a Krupina. Podvečer až večer s poľadovicou treba počítať vo väčšine Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja, ako aj v okresoch Zlaté Moravce, Topoľčany, Nitra, Piešťany a Hlohovec.

Meteorológovia upozorňujú na tvorbu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmú.sk)

Viac o téme: PočasieSneženieSnehové záveje
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu