Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragický deň v Tatrách! O život prišli dvaja muži: Záchranári im nedokázali pomôcť

(Zdroj: hzs.sk)

VYSOKÉ TATRY - Slovenské hory si dnes vyžiadali život dvoch mužov, ktorým už privolaní horskí záchranári nedokázali pomôcť. O život prišiel 43-ročný český skialpinista a 67-ročný slovenský turista.

Skutočne tragické popoludnie dnes 29.11. 2023 poznačilo Vysoké Tatry. O život totiž prišli hneď dvaja muži. Jedným z nich bol 67-ročný slovenský turista, ktorý skolaboval na turistickej ceste, vedúcej do Starej Lesnej. Napriek obrovskej snahe horských záchranárov mužovi, žiaľ, už nedokázali pomôcť. " Jeho telo odovzdali záchranári HZS príslušníkom Policajného zboru a pohrebnej službe po prevoze do márnice v Novom Smokovci," poznamenali horskí záchranári na webe.

Počas ich zásahu sa však stalo ďalšie obrovské nešťastie, pri ktorom bola potrebná ich pomoc. Na zjazdovej trati na Štrbskom plese 43-ročný český skialpinista nezvládol jazdu a v obrovskej rýchlosti vrazil do prekážky pod snehom. Muž po náraze upadol do bezvedomia. Na miesto okamžite smerovala posádka leteckých záchranárov z Popradu s lekárom na palube aj posádka pozemných záchranárov. "Pri záchrannej akcii asistovali aj príslušníci HZS. Aj táto kardiopulmonálna resuscitácia dopadla, žiaľ, neúspešne. Mužove telo bolo odovzdané polícií a pohrebnej službe," dodali horskí záchranári.

Viac o téme: SkialpinistaTuristaHorskí záchranáriVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu