Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chcel si uctiť úmrtie Kuciaka s jeho snúbenicou: Namiesto toho mu hrozí väzenie! Polícia varuje, toto nerobte

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRNAVA - 64-ročný pán si chcel ucitiť pamiatku tragického úmrtie Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na múr pri ich doma sa tak rozhodol nasprejovať červený nápis. Polícia začala okamžite konať. Mužovi teraz hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.

Muž si chcel pripomenúť tragické úmrtie Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorých vo vlastnom dome brutálne zastrelil Miroslav Marček. Na múr domu v obci Veľká Mača sa tak rozhodol nasprejovať červeným sprejom nápis. Pri jeho konaní ho však prichytili policajti.

archívne video: Ivan Štefanec o tom, že obraz Jána Kuciaka sa stal súčasťou umeleckej zbierky Európskeho parlamentu

Ivan Štefanec o tom, že obraz Jána Kuciaka sa stal súčasťou umeleckej zbierky Európskeho parlamentu (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

"Po príchode na miesto začali policajti preverovať, či má osoba súhlas na takéto konanie. Ani jeden z majiteľov či poverených osôb však nepotvrdil, že by s akýmkoľvek pomaľovaním múru súhlasil. Policajti preto staršieho muža obmedzili na osobnej slobode a previezli na policajné oddelenie," poznamenala polícia na sociálnej sieti.

Chcel si uctiť úmrtie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Muža polícia vrámci super rýchleho konania obvinila z prečinu poškodzovania cudzej veci s čím sa stotožnil aj dozorujúci prokurátor. Muž sa už na druhý deň po skutku postavil pred galantského sudcu.

"Upozorňujeme, že v zmysle zákona je trestným činom poškodzovania cudzej veci aj to, ak vec postriekate, pomaľujete alebo popíšete farbou či inou látkou, a to bez ohľadu na výšku spôsobenej škody. Za tento skutok môže jeho páchateľovi hroziť strata slobody až na 1 rok," dodali policajti.

Viac o téme: MúrVäzenieJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu