Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Známa spoločnosť varuje pred svojou technikou: Na trh vypustili chybnú šaržu! Hrozí, že spôsobí požiar

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Na trhu sa objavili problémové powerbanky. Slovenská obchodná inšpekcia na ne upozornila po tom, ako dostala od spoločnosti Lenovo PC HK Ltd, avízo, že s jednou ich šaržou nie je všetko v poriadku.

„Spoločnosť Lenovo z dôvodu zistenia výrobnej chyby v konkrétnej šarži powerbanky USB-C pre notebooky, dobrovoľné sťahuje tieto produkty z trhu. Dôvodom je, že v obmedzenom počte jednotiek sa môžu uvoľniť vnútorné skrutky powerbanky, čo môže spôsobiť skrat a prehriatie lítium-iónovej batérie, čo predstavuje riziko požiaru,“ informovala firma.

Známa spoločnosť varuje pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Slovenská obchodná inšpekcia)

S ohľadom na ochranu spotrebiteľov vyzvali zákazníkov, ktorí si danú powerbanku zakúpili, aby ju nepoužívali a odpojili ju od všetkých zariadení. „Následne prostredníctvom špeciálneho bezplatného programu výmeny môžu požiadať o náhradnú powerbanku. Zákazníkom, ktorí chcú požiadať o náhradný produkt, spoločnosť Lenovo odporúča postupovať podľa pokynov uvedených na jej webovej stránke,“ uviedli.

Zákazníkom zároveň odkázali, že ak chcú zistiť, či sa program výmeny týka aj ich powerbanky Lenovo USB-C, majú skontrolovať štítok na zadnej strane produktu. Problémové sú powerbanky Lenovo s číslom šarže PN: 40ALLG2WWW a dátumom výroby (rok/mesiac) 22/01, 22/02, 22/03, 22/04, 22/05, 22/06.

V prípade ak sa potvrdí, že bezpečnostné riziko sa týka aj vašej powerbanky, postupujte podľa  spomínaných pokynov a požiadajte o náhradné zariadenie

Viac o téme: LenovoSlovenská obchodná inšpekciaNevyhovujúci výrobokPowerbanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu