Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vo Valaskej Belej horela chatka, príčiny požiaru zisťujú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VALASKÁ BELÁ - Zásah profesionálnych i dobrovoľných hasičov si vyžiadal vo štvrtok (23. 11.) dopoludnia požiar chatky vo Valaskej Belej, časti Matúškovci (okres Prievidza). Udalosť si nevyžiadala zranenia, príčiny požiaru zisťujú. V piatok o tom informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Požiar v čase príchodu štyroch profesionálnych hasičov z Prievidze s dvoma kusmi techniky likvidovali členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí (DHZO) Valaská Belá a Nitrianske Rudno. Drevená jednopodlažná chatka o rozmeroch približne šesť krát štyri metre bola celá zasiahnutá plameňom, pričom v jej blízkosti sa nachádzali stromy. 

Archívne video

Požiar v bratislavskom nákupnom centre Retro (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Profesionálni hasiči v spolupráci s členmi DHZO pokračovali v hasebných prácach a ochladzovaní okolia požiariska, pri ktorých postupne nasadili tri hasebné prúdy," opísal Petrík. Počas hasebných prác, po prvotnom ochladení z priestoru požiariska, hasiči podľa neho na voľné priestranstvo vytiahli tlakovú nádobu. "Následne postupne rozoberali strešnú konštrukciu a časť vonkajšieho opláštenia chatky, počas ktorého prostredníctvom termovíznej kamery vyhľadávali a likvidovali skryté ohniská. Po likvidácii požiaru, krátko pred 14.00 h, požiarisko dôkladne skontrolovali," doplnil.

Profesionálnym hasičom asistovali desiati členovia DHZO Valaská Belá a Nitrianske Rudno spolu so štyrmi kusmi zásahovej techniky.

Viac o téme: ChatkaPožiarHasičiValaská Belá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu