Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Poslanci ukončili rokovací deň: V diskusii o programovom vyhlásení vlády budú pokračovať v utorok

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini ukončil tretí rokovací deň tretej schôdze v tomto volebnom období a prerušil diskusiu o programovom vyhlásení vlády. Poslanci v nej budú pokračovať v utorok (21. 11.) od 9.00 h ráno. Prihlásených do diskusie ostalo ešte zhruba desať rečníkov.

Po prerokovaní vládneho programu by mali zákonodarcovia rozhodnúť o vyslovení dôvery vláde Roberta Fica (Smer-SD). Doteraz sa do diskusie zapájali najmä opoziční poslanci. Vládnemu programu vyčítali, že je málo konkrétny. PVV predložil poslancom premiér a požiadal ich o vyslovenie dôvery. Vystúpil aj predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD).

archívne video

Premiér Fico po návšteve rezortu hospodárstva tvrdí, že Slovensko sa stáva sebestačné z pohľadu výroby elektrickej energie (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Okrem vládneho programu majú poslanci na aktuálnej schôdzi prerokovať aj dve novely v skrátenom legislatívnom konaní. Ide o novelu zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti a novelu zákona o 13. dôchodku.

Viac o téme: VládaDiskusiaProgramové vyhlásenie vládyPoslanciRobert FicoNR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu