Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Meteorológovia varujú: V niektorých okresoch sa môže vyskytnúť vietor či snehové jazyky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - V niektorých okresoch Slovenska sa môže v piatok (17. 11.) vyskytnúť vietor, snehové jazyky či vietor na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Meteorológovia varujú: V niektorých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Silný vietor sa môže vyskytnúť na západe Slovenska. Výstraha pred ním platí od piatka 12.00 h do soboty (18. 11.) 18.00 h. V okresoch Banská Bystrica, Brezno, Považská Bystrica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Kežmarok, Levoča, Poprad, Stará Ľubovňa a takmer v celom Žilinskom kraji sa môžu vyskytnúť snehové jazyky a záveje.

archívne video

V Ružinove fúka silný vietor a sneží (Zdroj: TASR/ Martina Kriková)

"Ojedinele sa očakáva, najmä v polohách nad približne 900 metrov, tvorba snehových jazykov. Predstavuje to potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," priblížili meteorológovia. Výstraha platí od piatka 22.00 h do soboty 20.00 h.

Meteorológovia varujú: V niektorých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Na vietor na horách si treba dávať pozor v takmer celom Banskobystrickom, Košickom, Prešovskom, Trenčianskom a Žilinskom kraji. SHMÚ vydal výstrahu od piatka 18.00 h do soboty 18.00. Meteorológovia očakávajú v polohách nad 1500 metrov rýchlosť vetra v nárazoch od 110 do 135 kilometrov za hodinu. 

Viac o téme: SnehVietorVarovanieSHMÚMeteorológovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu