Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Generálny riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jozef Kiss končí!

Jozef Kiss Zobraziť galériu (3)
Jozef Kiss (Zdroj: Topky.sk/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Jozef Kiss sa rozhodol odstúpiť z postu generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Vyhlásil to v pondelok spolu s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richardom Takáčom (Smer-SD).

"Svoje osobné rozhodnutie som postavil na tom, že situácia okolo mojej osoby dospela až k tomu, že sú prenasledované moje deti určitou skupinou ľudí. Je to pre mňa naozaj červená čiara, cez ktorú nepôjdem. Preto som ochotný vzdať sa tejto pozície," vyhlásil Kiss.

Video:

Mimoriadne vyhlásenie ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richarda Takáča a generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jozefa Kissa (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Minister pôdohospodárstva dodal, že PPA má prejsť úplnou digitalizáciou, aby boli odbúrané akékoľvek pochybnosti z hľadiska funkčnosti a nastavenia procesov. Taktiež sa s Kissom zhodol v tom, že je potrebné pokračovať v nastavených procesoch.


Generálny riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Generálnemu riaditeľovi som ponúkol možnosť pokračovať vo funkcii, avšak informoval ma o jeho osobnom rozhodnutí, že chce ukončiť pracovný pomer na PPA, čo mňa osobne veľmi mrzí," objasnil Takáč. Jozef Kiss nastúpil na post šéfa PPA v koncom júna roku 2021 po Jaroslavovi Jánošovi.

 

Z PPA ODCHÁDZA JOZEF KISS Z pôdohospodárskej platobnej agentúry odchádza generálny riaditeľ Jozef Kiss. Chápem osobné...

Posted by Richard Takáč - minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka on Monday, November 13, 2023
Viac o téme: Pôdohospodárska platobná agentúraJozef KissRichard Takáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu