Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zrušenie rodičovského dôchodku je nezmysel, odkazuje KDH: Seniori prídu o stovky eur

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Zrušenie rodičovského dôchodku je "čistý nezmysel". Uviedla to Martina Holečková, expertka opozičného KDH na sociálnu politiku v reakcii na úvahy o zmene financovania tzv. 13. dôchodkov.

Poslanci KDH podali návrh na odvolanie podpredsedu parlamentu Ľuboša Blahu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Vláda nemá peniaze na plný 13. dôchodok, tak ako to sľubovali strany Smer-SD a Hlas-SD v predvolebnej kampani. Trinásty dôchodok sa tak chystá vláda financovať tým spôsobom, že zruší rodičovský dôchodok. Týmto krokom vládne strany pripravia dôchodcov o stovky eur len preto, aby im potom megalomansky mohli dať na Vianoce 13. dôchodok," podčiarkla.

VIDEO Minister práce Erik Tomáš k 13. dôchodkom

Minister práce Erik Tomáš k 13. dôchodkom (Zdroj: Facebook/ Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky)

Ak prejdú zmeny, ktoré navrhujú strany Smer, Hlas a Slovenská národná strana (SNS), tak podľa nej štát prakticky zlikviduje mimovládne organizácie, občianske združenia a športové kluby, ktoré majú nezastupiteľné miesto v spoločnosti. "Tieto organizácie pritom často suplujú úlohu štátu a starajú sa o seniorov, chorých, ale aj o naše deti. Chce nám vari vládna koalícia povedať, že organizácie ako Slovenská katolícka charita alebo Liga proti rakovine nemajú zmysel," dodala Holečková.

Viac o téme: FinancovanieKDHRodičovský dôchodok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu