Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slovenskí a maďarskí policajti odhalili muža, ktorý spôsobil smrteľnú nehodu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Slovenskí a maďarskí policajti spoločne odhalili muža, ktorý na maďarsko-srbskej hranici spôsobil smrteľnú nehodu. Skončil po nej v nemocnici na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

archívne video

Neďaleko Brna sa zrazili dva autobusy, zasahuje tam aj záchranársky vrtuľník, zranených rátajú v desiatkách (Zdroj: Twitter.com/Policie ČR)

Ústredné operačné stredisko prijalo 27. októbra podvečer informáciu, že do lučeneckej nemocnice prišlo auto, z ktorého vyskočil vodič a ušiel, opisuje hovorkyňa. Vo vozidle na zadných sedadlách podľa nej zostal ležať zranený muž. Lekári sa o neho následne postarali. "Na miesto prišli policajti, ktorí začali zisťovať podrobnosti celého prípadu. Po zistení prvotných informácií postúpili prípad kolegom z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii, ktorí začali trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu prevádzačstva," povedala Bárdyová.

Slovenskí a maďarskí policajti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Hneď ako to zdravotný stav muža dovolil, policajti ho spolu s tlmočníkom vypočuli. Zároveň nadviazali komunikáciu s maďarskými kolegami. Tí podľa hovorkyne potvrdili, že zranený muž mal v to ráno spôsobiť vážnu dopravnú nehodu na maďarsko-srbskej hranici. Ťažké zranenia pri nej utrpeli traja muži a štyri deti. Jedna žena nehodu neprežila. Vodiča vozidla malo zobrať z miesta nehody iné vozidlo, priblížila. "Informácie nasvedčovali tomu, že vozidlo malo prevážať nelegálnych migrantov. Preto vzniklo podozrenie, že zranený muž v nemocnici môže byť páchateľom trestného činu prevádzačstva a zároveň aj vodičom, ktorý zavinil smrteľnú dopravnú nehodu v Maďarsku," skonštatovala Bárdyová.

Slovenskí a maďarskí policajti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Tvrdí, že príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii prijali prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré viedli k vydaniu európskeho zatýkacieho rozkazu. Vo štvrtok (2. 11.) sa v nemocnici uskutočnilo súdne pojednávanie, na základe ktorého bol 31-ročný občan Gruzínska vzatý do útekovej väzby na Slovensku, kde bude čakať na vydanie do Maďarska.

Viac o téme: SlovenskoMaďarskoPolíciaNehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu