Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Univerzitná nemocnica Bratislava rozširuje kapacity na očkovanie proti KORONAVÍRUSU

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA- Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) rozširuje kapacity na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. V jej očkovacích centrách bude od štvrtka (2. 11.) očkovať 350 ľudí denne. Chce tak skrátiť čakacie lehoty. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Eva Kliská s tým, že v súčasnosti sa v UNB očkuje 100 osôb denne.

"Spolu s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Dolinkovou (Hlas-SD) sme sa dohodli na rozšírení kapacít očkovacích centier v UNB. Reagujeme tak na zvýšený záujem o očkovanie v Bratislavskom kraji, kde je už teraz v čakárni registrovaných viac ako 1500 záujemcov," skonštatoval riaditeľ UNB Alexander Mayer. Ocenil zdravotníkov, ktorí prejavili záujem byť súčasťou očkovacích tímov.

Archívne video: O očkovanie v lekárňach má záujem tretina ľudí

O očkovanie v lekárňach má záujem tretina ľudí (Zdroj: TASR/Martin Kriková)


V očkovacích centrách UNB, teda v Nemocnici akademika Ladislava Dérera na Kramároch, v Nemocnici Ružinov a v Nemocnici svätého Cyrila a Metoda v Petržalke môžu očkovanie podstúpiť iba registrované osoby. "Registrácia je možná na stránke korona.gov.sk," doplnila hovorkyňa. Zdravotníci v UNB budú výnimočne očkovať aj cez víkend (4.11. až 5. 11.).

Viac o téme: NemocnicaOčkovanieUNBCovid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu