Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Michal Šimečka považuje personálne zmeny v Policajnom zbore za demonštráciu moci

Michal Šimečka
Michal Šimečka (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA - Šéf Progresívneho Slovenska a podpredseda Národnej rady (NR) SR Michal Šimečka považuje "zemetrasenie" v Policajnom zbore za demonštráciu moci. Nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) koná podľa šéfa progresívcov na príkaz premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

"Zemetrasenie v Policajnom zbore naozaj neprinesie ani lepšiu bezpečnosť a ochranu ľudí na Slovensku, ani lepšie vyšetrenie všetkých korupčných káuz. Jediné, čo to prinesie, je demonštrácia moci a lepší spánok tým, ktorí by mali čeliť spravodlivosti," zdôraznil Šimečka.

archívne video

Michal Šimečka o aktuálnej situácii vo vláde a výboroch (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Pokračujúca degradácia politickej kultúry

Hovorí tiež o pokračujúcej degradácii politickej kultúry na Slovensku. "Odvolať policajného prezidenta tri dni predtým, ako mu na vlastnú žiadosť končí služobný pomer, spraviť to bez osobného stretnutia a zo dňa na deň ho preveliť na druhý koniec republiky, je úbohé a dospelí politici by takto konať nikdy nemali," dodal.

Minister vnútra rozhodol, že sa od novembra rušia funkcie viceprezidentov Policajného zboru a obaja viceprezidenti budú preložení na iné posty. Zároveň má vzniknúť nová funkcia policajného viceprezidenta pre oblasť migrácie, operatívu a riadenie služieb. Šéf rezortu rozhodol tiež o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby šiestich policajtov. Odvolaný z funkcie bol aj policajný prezident Štefan Hamran.

Viac o téme: ReakciaPolícia Personálne zmenySlovenskoPSMichal Šimečka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu