Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

MIMORIADNE Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka (†59) je mŕtvy!

Dobroslav Trnka náhle zomrel.
Dobroslav Trnka náhle zomrel. (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Verejnosť, ktorá už dlhšie sleduje domáce a politické dianie dnes náhle zasiahla nečakaná správa o úmrtí bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Ten skonal tesne pred svojou šesťdesiatkou na vážnu chorobu, kvôli ktorej vraj aj značne ubral na hmotnosti.

archívne video

Rozhodnutie disciplinárneho konania s Dobroslavom Trnkom (Zdroj: TASR / Erika Ďurčová)

Aktualizácia 16:41

K úmrtiu bývalého generálneho prokurátora sa už vyjadril aj ten súčasný Maroš Žilinka.

Informuje o tom denník Nový čas. Dobroslav Trnka mal zomrieť na komplikácie spojené s nádorovým ochorením. Denníku informáciu potvrdila manželka zosnulého Trnku. Ten mal byť dlhodobo chorý, čo sa aj podpísalo na jeho fyzickom vzhľade. Zákernému ochoreniu tak dnes podľahol.

Podľa denníka Trnkova žena ešte koncom minulého roka hovorila o jeho ťažkom stave. "On bol vždy taký chudší, nikdy nebol pri tele. Ale áno, nejaké zdravotné problémy má," priznala Zuzana.

Dobroslav Trnka sa narodil 9. novembra 1963 v Skalici. Samotnú inštitúciu Generálnej prokuratúry Trnka viedol v rokoch 2004 až 2011. Najskôr bol vyšetrovateľom vojenskej prokuratúry a ako člen tímu, ktorý po Nežnej revolúcii vyšetroval nezákonné aktivity ŠtB a polície. Na začiatku deväťdesiatych rokov Trnka pracoval ako vojenský prokurátor. Neskôr Trnku povýšili na šéfa Vojenskej obvodnej prokuratúry. Trnkova osoba sa neskôr aj neslavne medializovala svojím vzťahom s dnes už odsúdeným Marianom Kočnerom.

Viac o téme: úmrtieGenerálny prokurátorDobroslav Trnka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu