Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

SNS reaguje na výroky Huliaka: Je to jeho osobný názor, s týmto nikdy nebudeme súhlasiť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) nemala nikdy vo svojom programe ani nemieni mať iniciatívu povinného referenda o vystúpení z medzinárodných organizácií, ktorých je Slovensko členom. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré zaslala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová. Strana to uviedla v súvislosti s vyjadreniami zvoleného poslanca za SNS Rudolfa Huliaka o referende k tejto téme.

archívne video

Smer, Hlas a SNS podpísali koaličnú zmluvu: Už je známe prerozdelenie rezortov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Slovenská národná strana sa hlási k reforme Európskej únie a zlepšeniu fungovania NATO. Našou prioritou je vylepšenie už existujúcich funkčných medzinárodných organizácií," uviedla Škopcová.

SNS reaguje na výroky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Individuálny názor SNS Huliakovi neberie. "Nereprezentuje však politiku SNS a je hrubo vytrhnutý z kontextu vyjadrenia v relácii," dodala s tým, že podmienkou účasti na kandidátnej listine bolo rešpektovanie pozície Slovenska v medzinárodných štruktúrach. "Napriek uvedenému rešpektujeme jednotlivý názor každého poslanca, no tento nie je možné považovať za stanovisko Slovenskej národnej strany," skonštatovala.

SNS verí, že v programovom vyhlásení nájdu zhodu a prienik v citlivých oblastiach. "A že si každý z poslancov koalície uvedomí, že základom fungovania koalície je politický kompromis, nie hádky a hľadanie rozdielov," uzavrela hovorkyňa.

Viac o téme: VystúpenieSNSProgram
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu