Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zaplače nejeden turista: Legendárnu stavbu v Tatrách zrovnal vietor so zemou! VIDEO skazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VYSOKÉ TATRY - Bola poznávacím znamením Chaty pod Rysmi a zastavil sa v nej nejeden turista, ktorý potreboval vykonať potrebu alebo sa ňou chcel len tak pokochať. Legendárna farebná latrína je však už minulosťou, v noci padla za obeť nepriaznivému počasiu.

archívne video

Vykopávanie zasypaného medveďa lavínou z brloha (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Vychýrenú latrínu, ktorú si vďaka výraznému dizajnu bolo možné všimnúť už z pomerne veľkej diaľky, narazil každý, kto sa vydal na túru na Chatu pod Rysmi. Ležala v nadmorskej výške zhruba 2250 metrov a poskytovala útechu mnohým turistom, ktorí túžili pri vykonávaní potreby po väčšom súkromí, než aké by mali v chate. 

Dnes však prišla z Vysokých Tatier smutná správa - kadibúdka je už minulosťou. Neodolala vetru, ktorý uplynulú noc dosahoval v oblasti rýchlosť až 170 kilometrov za hodinu. Mnohých ľudí táto informácia zarmútila. "Veď odtiaľ bol najkrajší výhľad," napísala na Facebooku s istou dávkou nostalgie Mirka. "Čiže teraz sa už nebudú v TANAP-e kotúľať bobky len tak po svahu?" zamýšľa sa ďalší užívateľ. Viacerí však vyjadrili nádej, že sa namiesto starej latríny rýchlo postaví nová. 

Latrína spod Rysov bola najznámejšou a najvyššie položenou kadibúdkou na Slovensku. Nachádzala sa asi dvesto metrov od chaty. Počas vykonávania potreby poskytovala nádherný panoramatický výhľad na Vysoké Tatry, keďže predok bol presklený.  

Viac o téme: VietorLatrínaVysoké TatryChata pod Rysmi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu