Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Eufória pri futbalových oslavách Domina: Na Hamšíka stáli rady! Najväčší mládežnícky klub oslávil tridsiatku vo veľkom

Marek Hamšík Zobraziť galériu (4)
Marek Hamšík (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Bratislavský futbalový klub SDM Domino (Spoločenstvo detí a mládeže Domino) oslavuje 30 rokov od svojho založenia. Toto krásne výročie si pripomenuli dnes naozaj veľkolepo! Všetci sa tešili na hviezdu, akou nebol nikto iný ako Marek Hamšík. Slovenská futbalová legenda a manažér slovenskej reprezentácie nezostal nič dlžný svojej povesti a v dobrej nálade oslávil spolu s nadšenými menšími aj väčšími futbalistami klubové narodeniny.

Marek Hamšík na oslavách 30. výročia mládežníckeho futbalového klubu SDM Domino (Zdroj: Topky/ Maarty)

Oslavy sa vydarili a Marek Hamšík potvrdil svoju povesť hviezdy, ktorá priťahuje pozornosť všade, kde sa ocitne. Mladí futbalisti určite nikdy nezabudnú, že klubové narodeniny oslavovali v takej vzácnej spoločnosti. Súčasťou osláv bola aj jeho autogramiáda a na podpis futbalovej legendy si s radosťou vystáli všetci rad. „Po ukončení kariéry sa venujem rozvoju mládežníckeho futbalu v svojom klube Hamsik Academy v Banskej Bystrici. Viem preto, koľko práce a úsilia zo strany trénerov a aj rodičov je za fungovaním a rozvojom mládežníckeho futbalového klubu,povedal Marek. Mladým Domiňákom zaželal, aby sa „športu venovali s vášňou a ten im prinášal maximum radosti.“ 

Marek Hamšík
Zobraziť galériu (4)
Marek Hamšík  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Klub kedysi začínal s 25 chlapcami

SDM Domino je najväčší mládežnícky futbalový klub na Slovensku. V súčasnosti má 550 hráčov, ktorí sú rozdelení do 27 tímov, z nich sú dva dievčenské. Týždenne sa im na 80 tréningoch venuje 55 trénerov, vrátane kondičných trénerov a fyzioterapeutov. Špecifikom klubu je dôraz nielen na športový, ale aj osobnostný rozvoj mladých ľudí. V tejto sezóne klub začína so stavbou novej budovy s telocvičňami, šatňami a ďalším zázemím. Fond na podporu športu odsúhlasil na jej výstavbu sumu 1 100 000 eur.

Eufória pri futbalových oslavách
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív)

Marek Hamšík
Zobraziť galériu (4)
Marek Hamšík  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

„Začínali sme s 25 chlapcami, aktuálny počet hráčov a trénerov je neporovnateľne vyšší. Cez víkendy sa v priestoroch klubu odohrá v priemere desať domácich zápasov. Pôvodná budova, ktorú sme začali stavať pred dvadsiatimi rokmi, už nepokrýva naše potreby,“ uviedol na margo aktuálnej aktivity klubu predseda Radovan Rumanovič. V novej budove budú väčšie priestory na kvalitnú silovo-kondičnú prípravu, rehabilitácie, šatne, priestory pre rozhodcov, ale aj bezbariérové toalety. Vytvorí sa aj zázemie pre rodičov, aby mali kde stráviť čas počas tréningov, keď čakajú na deti v nepriaznivom počasí. „Rekonštrukcia priestorov nie je iba o zvyšovaní štandardu, je to hlavne o nutnom a hygienicky potrebnom rozšírení zázemia. Preto sa púšťame do veľkého projektu dobudovania priestorov,“ dodal Rumanovič. Žiaci SDM Domina hrajú 1. ligu Slovenského futbalového zväzu, dorastenci bojujú v 2. futbalovej lige. Časť mužstiev hrá ligu Bratislavského futbalového zväzu.

Na Domine začínal napríklad šprintér a halový majster Európy v behu na 60 metrov Ján Volko. Futbal tu hrávali aj úspešní hokejisti Adam Liška, Martin Fehérváry či Ondrej Rusnák. Odchovankyňou SDM Domino je tiež slovenská futbalová reprezentantka Tereza Mrocková. Viacerí súčasní členovia či odchovanci klubu hrávajú vo futbalových výberoch Bratislavského futbalového zväzu či reprezentácie.

Galéria: Marek Hamšík na oslavách 30. výročia futbalového mládežníckeho klubu SDM Domino

Kampaň Daj na to!

Najdôležitejšiu časť financií získal klub z Fondu na podporu športu, ale stále potrebuje peniaze na dofinancovanie tohto náročného projektu. Preto spúšťa aj darcovskú kampaň na dobudovanie priestorov DAJ NA TO!, prostredníctvom ktorej sa snaží vyzbierať financie na tento projekt. Viac informácii na Daj na to – SDM Domino.

Viac o téme: VýročieOslavySDM DOMINO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu