Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

V kauze obvineného šéfa Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku robia znalecké dokazovanie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V kauze Valentín, kde čelí obvineniu aj šéf Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka či podnikateľ Richard R., prebieha znalecké dokazovanie za účelom určenia škody.

"Taktiež prebieha rozhodovanie o sťažnostiach podľa paragrafu 363 Trestného poriadku na Generálnej prokuratúre SR," priblížili z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Valentín vo februári obvinila päť fyzických osôb.

Archívne video: K rozhodnutiu súdu sa vyjadril aj prokurátor: Trnka ostáva na slobode, vyšetrovanie však pokračuje

K rozhodnutiu súdu sa vyjadril aj prokurátor: Trnka ostáva na slobode, vyšetrovanie však pokračuje (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kauza sa týka obstarávania bezdotykových teplomerov a nákladných vozidiel na údržbu komunikácií. Predseda KSK Rastislav Trnka vinu odmieta. Jeho obvinili len v prípade podozrení z ovplyvňovania špecifikácie pri obstaraní štyroch vozidiel značky Tatra. Obvinený bol aj generálny riaditeľ Správy ciest KSK Anton T. a ďalšie dve osoby.

Rastislav Trnka pred budovou Najvyššieho súdu
Zobraziť galériu (3)
Rastislav Trnka pred budovou Najvyššieho súdu  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

KSK obstaral v rokoch 2020 a 2021 v rámci protiepidemických opatrení spolu 205 prechodových teplomerov za viac ako 178.000 eur a Správa ciest KSK obstarala v roku 2020 štyri nákladné vozidlá značky Tatra s nadstavbami na zimnú a letnú údržbu za 1,3 milióna eur. Kritici namietali, že išlo o predražené nákupy, čo kraj odmietal.
 

Viac o téme: Polícia KSKZnalecké dokazovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu