Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Boris Kollár sa vyjadril k zásahu NAKA v jeho rádiu: Je to len cirkus na prekrytie problémov s migrantmi!

Boris Kollár Zobraziť galériu (2)
Boris Kollár (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Boris Kollár sa na dnešnom tlačovom brífingu vyjadril k aktuálnemu zásahu NAKA v jeho rádiu. Pôvodne mal o situácii informovať spolu s bývalým poslancom Martinom Borguľom, ten je však pravdepodobne stále vo firme Slovclean, kde tiež zasahujú elitní policajti.

Elitní policajti z Národnej kriminálnej agentúry dnes od rána zasahovali na viacerých miestach. Navštívili aj ulicu v Bratislave, na ktorej sídli aj Fun Radio Borisa Kollára. Polícia však zasahovala aj vo firme Slovclean, ktorá je zase spájaná s exponslancom Martinom Borguľom.

V budove na Leškovej ulici v Bratislave, kde sídli rádio Borisa Kollára, zasahovala NAKA (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Spoločnosť Radio Group si nie je vedomá žiadneho porušenia zákona. Sme pevne presvedčení, že naša spolupráca s OČTK povedie k rýchlemu vyjasneniu tejto situácie. Sme slobodné a nezávislé médium. Napriek takémuto zásahu však máme plnú dôveru k schopnosti OČTK vykonávať povinnosti v súlade s platnými zákonom a predpismi a len v nevyhnutnej miere. V tejto súvislosti sme ponúkli plnú spoluprácu a predložili sme všetky požadované dokumenty a informácie," prečítal na začiarku tlačového brífingu predseda NRSR Boris Kollár vyjadrenie Rastislava Dutku, generálneho riaditeľa RADIO GROUP a.s., ktorá vlastní liceniu na vysielanie Fun rádia.

Boris Kollár sa vyjadril k zásahu NAKA v rádiu, ktoré vlastní (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Kollár ďalej uviedol, že zásah považuje za "cirkus na prekrytie situácie s migrantmi". "Pozrite sa, čo sa tu deje, zavádzajú sa kontroly na hraniciach, upozorňovali sme na migrantov už predtým," povedal Kollár s tým, že NAKA si odniesla rovnaké dokumenty, ako im pred tromi mesiacmi priniesla právnička ich spoločnosti. "Tu vidno, ako v Policajnom zbore nevie pravá ruka, čo robí ľavá," povedal Kollár. Dodal ale, že zasahujúci policajti boli veľmi korektní a zdržanliví. 

"Nepridám sa k tomu, ak niekto bude hovoriť o tom, že je to politická akcia, s tým nesúhlasím. Ale cirkus na prekrytie problému tu je. Zatvorili nám hranice Česi, Rakúšania aj Policia. Keď sme na to upozorňovali ako politici premiéra Ódora, povedal, že nemá zmysel chrániť hranice. Mňa mrzí, že sa takýmto spôsobom prekrýva skutočný problém," povedal Kollár. 

Viac o téme: ZásahPolícia Boris KollárNAKASme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu