Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V hlavnom meste odvolil aj Richard Sulík: Som celkom optimista, povedal v spoločnosti bratislavského župana Drobu

Richard Sulík prišiel voliť s Jurajom Drobom Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík prišiel voliť s Jurajom Drobom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Voľby do NRSR sú už v plnom prúde. V Bratislave sa postavil k volebnej urne aj predseda politickej strany Sloboda a Solidarita (SAS) Richard Sulík. Neprišiel však sám. Spoločnosť mu okrem iného robil aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

archívne video

Na Slovensku sa dnes o 7.00h začali v poradí štvrté predčasné a celkovo deviate parlamentné voľby v ére samostatnej republiky (Zdroj: TASR/Daniel Stehlík)

Bývalý minister hospodárstva za Matovičovej a Hegerovej vlády odvolil dnes o 9:00 v priestoroch školy na adrese Jelenia 16 v Bratislave. Do volebnej miestnosti vstúpil s dobrou náladou v bielej košeli a čiernou šiltovkou na hlave. Predseda SAS však neprišiel sám. Svoju občiansku povinnosť si splnil aj župan, predseda predseda Bratislavského samosprávneho kraja, Juraj Droba. 

Na otázku médií, ako odhaduje výsledok volieb, predseda Sulík povedal, že percentá nechce zakríknuť. "Počkáme, ale volebnú účasť odhadujem na mierne vyššiu, ako je priemer, a to na 67 možno 68 percent. Zodpovedný volič SAS pôjde voliť. V podstate so SASKOU nikdy nezmokne", reagoval Sulík na nie veľmi ideálne počasie počas volebného dňa. Po odvolení ešte stihol hodiť selfie. 

Bývalý minister hospodárstva či predseda NRSR (Radičovej vláda) vyjadril aj svoje súčasné pocity. "Sú to už moje piate voľby. Čo ma ešte prekvapilo, bolo za posledné dva dni veľa spätnej väzby, či už vo forme esemesiek alebo mailov. Tak som celkom optimista," otočil sa s úsmevom na Juraja Drobu. 

Richard Sulík prišiel voliť s Jurajom Drobom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

O záložnom pláne sa podľa svojich slov nebude baviť počas volieb, ale predstavil plán A. "Ten je urobiť dobrý výsledok. Byť v solídnej, slušnej vláde. My sme práve tí, ktorí vedia prispieť svojimi skúsenosťami a najmä svojim programom, ktorí hodnotíme opäť ako najlepší," povedal na záver.

Viac o téme: Richard SulíkSASJuraj DrobaVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu