Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

AKTUÁLNE Miroslav Vlček, ktorý rozpustil manželku v sude s kyselinou: Lipšic podal obžalobu!

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic informoval o obžalobe na Miroslava Vlčeka Zobraziť galériu (2)
Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic informoval o obžalobe na Miroslava Vlčeka (Zdroj: Topky/Maarty)

PEZINOK - Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal obžalobu na Miroslava Vlčeka z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Obvinený si mal v roku 2016 z pomsty objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju tam mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Šéf Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o tom informoval na štvrtkovom tlačovom brífingu.

Motívom konania Miroslava Vlčeka bola podľa špeciálneho prokurátora pomsta, pretože Andrea Vlčeková vypovedala proti svojmu exmanželovi v ekonomických trestných veciach.Lipšic priblížil, že dlho sa nevedelo o tom, kde sa nachádzajú telesné pozostatky poškodenej. Pred dvomi rokmi sa pri prehliadke priestorov skladu vo Veľkých Ripňanoch našiel plastový sud. "Bol predmetom veľmi rozsiahleho znaleckého dokazovania a zrejme prvýkrát v histórii slovenskej kriminalistiky sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb," podotkol.

VIDEO Brífing špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica

Brífing špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica (Zdroj: Topky/Maarty)

Dôkazmi sú aj výpovede osoby, ktorá sa zúčastnila na únose, ale aj ďalšie svedecké výpovede a znalecké dokazovanie, ktoré podľa špeciálneho prokurátora "mimo rozumnej pochybnosti preukazujú vinu obvineného".Miroslav Vlček bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Miroslavovi Vlčekovi doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Obvinený je stíhaný väzobne.

Viac o téme: VraždaDaniel LipšicÚrad špeciálnej prokuratúryMiroslav Vlček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu