Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Okresný súd Žilina odročil súd s Monikou Jankovskou v kauze súvisiacej s barom Fatima

Monika Jankovská sa pred súdom zosypala Zobraziť galériu (2)
Monika Jankovská sa pred súdom zosypala (Zdroj: TASR)

ŽILINA - Na Okresnom súde (OS) Žilina sa vo štvrtok nezačalo hlavné pojednávanie v kauze súvisiacej s trenčianskym barom Fatima. Sudkyňa ho odročila na 2. novembra. Dôvodom bola neprítomnosť obžalovaného Petra V. zo zdravotných dôvodov a zmena jeho obhajcu.

Obžalobe, podanej pre zločin vydierania a zločin marenia spravodlivosti, čelí okrem iných bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika Jankovská. Na štvrtkové pojednávanie neprišla, ale súhlasila s pojednávaním v jej neprítomnosti. Obžalobe čelí aj bývalý šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róbert K., ktorý sa na pojednávaní zúčastnil.

Okresný súd Žilina odročil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Ondreja Repu súd vyhodnotil, že ospravedlnenie Petra V. nebolo dôvodné ani včasné. "Za toto ospravedlnenie dostal poriadkovú pokutu 800 eur. A pokiaľ ide o dôvody nevykonania pojednávania, chýbal jeho novozvolený obhajca. Predchádzajúcich obhajcov zmenil a oznámil to súdu v stredu večer," povedal.

Hlavné pojednávanie sa uskutoční aj 7. decembra.

Prípad sa v minulosti pojednával na Okresnom súde Trnava. Ústavný súd SR však v závere marca zrušil uznesenie Najvyššieho súdu SR, ktorý v septembri 2021 presunul kauzu Fatima zo súdu v Trenčíne do Trnavy. Najvyšší súd napokon prípad pridelil OS Žilina.Hlavné pojednávanie sa uskutoční aj 7. decembra.

Viac o téme: OdročenieSúd FatimaMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu