Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Začal sa súdny proces v kauze súvisiacej s trenčianskym barom Fatima

Monika Jankovská
Monika Jankovská (Zdroj: TASR)

ŽILINA - Na Okresnom súde (OS) v Žiline sa vo štvrtok začalo hlavné pojednávanie v kauze súvisiacej s trenčianskym barom Fatima. Obžalobe podanej pre zločin vydierania a zločin marenia spravodlivosti čelí aj bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika Jankovská. Na štvrtkové pojednávanie neprišla, súhlasila s pojednávaním v jej neprítomnosti.

Obžalovaný je tiež bývalý šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róbert Krajmer, ktorý bol na pojednávaní osobne prítomný. Prišiel aj obžalovaný Peter Vasko, pre ktorého neprítomnosť sudkyňa 28. septembra odročila začiatok hlavného pojednávania. Napokon však súhlasil s pojednávaním v jeho neprítomnosti, zdôvodnil to zdravotnými problémami a z pojednávacej miestnosti odišiel.

archívne video

Na Okresnom súde v Trnave, kde pokračuje pojednávanie s Monikou Jankovskou sa nachádza aj obžalovaný Róbert Krajmer (Zdroj: Topky/Maarty)

Opätovne predniesli obžalobu

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ondrej Repa na hlavnom pojednávaní opätovne predniesol obžalobu. "Zazneli stanoviská obhajoby k obžalobe a pojednávanie pokračovalo výsluchom svedka, poškodeného Michala Vidu, ktorého sa predmetné skutky týkajú. Svedok vypovedal spontánne, ako si na udalosti spomína. Mám za to, že výpoveď je v súlade s jeho predchádzajúcimi výpoveďami počas vyšetrovania," povedal.

Prípad sa v minulosti pojednával na Okresnom súde v Trnave. Ústavný súd SR však v závere marca zrušil uznesenie Najvyššieho súdu SR, ktorý v septembri 2021 presunul kauzu Fatima zo súdu v Trenčíne do Trnavy. Najvyšší súd napokon prípad pridelil OS Žilina. Hlavné pojednávanie sa uskutoční aj 7. decembra 2023.

Viac o téme: Súd FatimaMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu