Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Časť peňazí na infraštruktúru vrcholového športu pôjde na iné športoviská

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com/Angel Salazar)

BRATISLAVA - Časť finančných prostriedkov, ktoré boli poskytnuté v roku 2021 Fondu na podporu športu ako zdroje na financovanie modernizácie a rekonštrukcie športovej infraštruktúry národného významu, budú môcť použiť aj na obnovu a výstavbu športovísk, ktoré nemajú celoslovenský význam. Vyplýva to zo zmeny uznesenia vlády, ktorou kabinet odobril rozšírenie účelu použitia prostriedkov vo výške desať miliónov eur.

Dôvodom zmeny a rozšírenia možností využitia prostriedkov je fakt, že viaceré projekty pre vrcholový šport, ktoré mali benefitovať z alokácie, nie sú pripravené natoľko, aby bolo možné použiť finančné prostriedky do konca roka 2023. V dôvodovej správe Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR spresňuje, že niektoré projekty, napríklad Národné stolnotenisové centrum v Bratislave, Modernizácia a rekonštrukcia areálu klasického lyžovania na Štrbskom plese či Národné cyklistické centrum, sú len v štádiu ideového zámeru. Ďalšie, ako napríklad Národné gymnastické centrum v Banskej Bystrici či Národné strelecké centrum v Trnave, sú len v prípravnej fáze a ich realizácia sa môže spustiť až v ďalších rokoch.

Archívne video: Výzva slovenského športu predstaviteľom politických strán

Výzva slovenského športu predstaviteľom politických strán (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"Z dôvodu účelnosti a efektívnosti sa navrhuje, aby bol účel použitia časti finančných prostriedkov vo výške desať miliónov eur rozšírený na účel financovania modernizácie, rekonštrukcie a budovania športovej infraštruktúry podľa zákona o Fonde na podporu športu," dodal rezort školstva v predloženom návrhu k zmene uznesenia kabinetu z roku 2019. Ministerstvo dodáva, že podporné stanovisko k rozšíreniu účelu použitia i finančných prostriedkov vyjadril aj Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV).
 

Viac o téme: ŠportInfraštruktúraŠportoviská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu