Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dopravná nehoda troch áut pri Kraľovanoch: Nehodu spôsobila 17-ročná vodička, na mieste bolo šesť zranených!

Vážna dopravná nehoda v obci Kraľovany Zobraziť galériu (4)
Vážna dopravná nehoda v obci Kraľovany (Zdroj: minv.sk)

KRAĽOVANY - Dopravná nehoda troch osobných áut si vo štvrtok (14.9.) pri Kraľovanoch v okrese Dolný Kubín vyžiadala šesť zranených osôb, z toho dve utrpeli ťažšie zranenia. Na mieste zasahovali i leteckí záchranári. Informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Hopjaková.

Vážna dopravná nehoda v obci Kraľovany
Zobraziť galériu (4)
Vážna dopravná nehoda v obci Kraľovany  (Zdroj: minv.sk)

17-ročná vodička viedla vozidlo zn. Hyundai Tucson v smere od mesta Martin na Dolný Kubín, kde pri odbočovaní vľavo, došlo z doposiaľ presne nezistených príčin  k zrážke s protiidúcim vozidlom značky Volkswagen Passat, následkom čoho sa toto vozidlo odrazilo do tam stojaceho auta zn. Citroen. Pri dopravnej nehode  utrpeli 4 osoby zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Vodiči boli podrobení dychovým skúškam s negatívnym výsledkom. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Dolnom Kubíne v uvedenej veci začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

"Posádka si na mieste prevzala do svojej starostlivosti ťažšie zranenú, 44-ročnú pacientku českej národnosti, ktorá pri zrážke utrpela poranenie panvy a hrudníka," uviedla Hopjaková. Záchranári žene na mieste podľa nej poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie a po preložení na palubu ju v stabilizovanom stave s poraneniami viacerých častí tela letecky previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine.

archívne video

Zábery, ktoré nie sú vhodné pre citlivé povahy: Brutálna nehoda v obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov (Zdroj: FB/Mesut Ilhan)

Vážna dopravná nehoda v obci Kraľovany
Zobraziť galériu (4)
Vážna dopravná nehoda v obci Kraľovany  (Zdroj: minv.sk)

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. "Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," skonštatovala Šefčíková.

Príčiny zrážky vyšetruje polícia

"Sedemnásťročná vodička viedla vozidlo značky Hyundai Tucson v smere od mesta Martin na Dolný Kubín, kde pri odbočovaní vľavo došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k zrážke s protiidúcim vozidlom značky Volkswagen Passat, následkom čoho sa toto vozidlo odrazilo do tam stojaceho auta značky Citroën," opísala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Vážna dopravná nehoda v obci Kraľovany
Zobraziť galériu (4)
Vážna dopravná nehoda v obci Kraľovany  (Zdroj: minv.sk)

Pri dopravnej nehode podľa nej utrpeli štyri osoby zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Vodičov policajti podrobili dychovým skúškam s negatívnym výsledkom. "Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Dolnom Kubíne začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Ďalšie okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," doplnila.

Viac o téme: NehodaAutáZraneniaZrážkaVZZS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu