Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Podľa Naďa sa mimoriadna schôdza Národnej rady mohla otvoriť: Problémom bola strana SaS

Jaroslav Naď
Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ak by sa odprezentovali poslanci za stranu SaS, mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k nelegálnej migrácii sa mohla otvoriť. Skonštatoval to nezaradený poslanec Jaroslav Naď z mimoparlamentnej strany Demokrati.

"Čarovný papierik", ktorý láka cudzincov na Slovensko, je podľa Naďa "maslo na hlave" expremiérov Roberta Fica (Smer-SD) a Petra Pellegriniho (Hlas-SD). "Samozrejme, že nebudú oni tí, ktorí spôsobili ten bordel, za to hlasovať. Ale že za to nehlasovali ani tí z demokratického spektra, tak to je už pre mňa veľké prekvapenie," skonštatoval. Strana má podľa nezaradeného poslanca Juraja Šeligu (Demokrati) záujem byť v tejto téme konštruktívnym partnerom. O situácii komunikujú aj s premiérom Ľudovítom Ódorom. 

Aktuálne video: Tlačová konferencia strany Demokrati po neotvorenej mimoriadnej schôdzi NR SR

Tlačová konferencia strany Demokrati po neotvorenej mimoriadnej schôdzi NR SR (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Poslanci NR SR nebudú v pondelok rokovať o vládnom návrhu novely zákona o pobyte cudzincov, ktorá mala riešiť zmeny pri vydávaní potvrdení pre cudzincov. Poslancom sa ani na druhý pokus nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu, na ktorej mali o zákone rokovať. V rokovacej sále nebola nadpolovičná väčšina všetkých poslancov. Návrh novej legislatívy mal priniesť zmenu, podľa ktorej by už polícia nevydávala potvrdenie o zotrvaní na území Slovenska každému cudzincovi. Z povinnosti sa mala stať iba možnosť.

Viac o téme: Mimoriadna schôdzaNR SRJaroslav NaďDemokratiSASKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu