Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smutná správa: Zomrel Lukáš, ktorý sa roky súdil so štátom! Policajná akcia mu zničila život, očistenia mena sa nedočkal

Zomrel Lukáš, ktorý sa dlhé roky súdil so štátom
Zomrel Lukáš, ktorý sa dlhé roky súdil so štátom (Zdroj: FB/Lukáš Lacko, reprofoto/TV JOJ)

VEĽKÁ LOMNICA - Veľmi smutná správa prišla z Veľkej Lomnice. Lukáš Lacko, ktorý sa dlhé roky súdil so štátom, zomrel. Posledné roky bojoval o svoj život, ale aj o očistenie svojho mena. Toho sa však už nedočkal.

Lukášov život sa v sekunde zmenil, keď ho zadržalo komando kukláčov na parkovisku vo Veľkej Lomnici. Vtedy ho podozrievali z vraždy, no už o niekoľko hodín sa ukázalo, že to bol omyl a skutočný vrah už sedí za mrežami. Začal sa však niekoľkoročný spor o odškodné. Pri poslednom pojednávaní okresný súd v Kežmarku opäť uznal, že Lukáš nárok na odškodné má, no ministerstvo vnútra sa odvolalo a čakalo sa na rozhodnutie Krajského súdu.

Lukáš mal po policajnej akcii psychické problémy. Znášal rôzne posmešky a pohľady ľudí. Pridali sa všaj aj iné zdravotné problémy, dokonca skončil v nemocnici, kde bojoval o svoj život. Jeho žalúdok napadla baktéria, ale nenašiel sa lekár, ktorý by mu ju pomohol vyliečiť. "Potrebujeme vyliečiť tu baktériu, ale nikto nám nevie povedať, že čo to je, ale ja potrebujem vedieť, ako ju mám liečiť," povedala pred časom Lukášova mama.

archívne video

Policajná eskorta priviezla na výsluch obvineného advokáta Františka Poláka (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Lukáš schudol neuveriteľných 90 kíl, nikomu nič nevyčítal, ale bol presvedčený o tom, že nebyť toho dňa, teraz by si žil spokojný rodinný život v plnom zdraví. "Ja verím, že tak ako nám štát spôsobil toto utrpenie, tak teraz nám štát pomôže v tejto liečbe," dodala vtedy Lukášova mama. Žiaľ, Lukáš svoj boj o život prehral. 

Ako informoval portál noviny.sk Lukáš naposledy vydýchol v pondelok ráno. Očistenia svojho mena sa už nedočkal. Rodine a blízkym vyjadrujeme úprimnú sústrasť. 

Viac o téme: SmrťúmrtieVeľká LomnicaLukáš Lacko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu