Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obrovská tragédia v Čachticiach: Rodinný dom zhorel do tla! Hasiči vyniesli mŕtvu ženu

Rodinný dom po požiari. Zobraziť galériu (3)
Rodinný dom po požiari. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

ČACHTICE - Jedna osoba prišla o život a druhá utrpela zranenia v dôsledku nedeľného (27. 8.) požiaru rodinného domu v obci Čachtice v okrese Nové Mesto nad Váhom. TASR o tom informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Miloslav Tužinský.

archívne video

Veľký požiar v okolí Bratislavy, na mieste sú policajti aj hasiči (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na mieste podľa neho zasahovali štyria profesionálni hasiči z Nového Mesta nad Váhom a dobrovoľní hasiči z Čachtíc. Z domu hasiči vyniesli ženu bez známok života a muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Rodinný dom po požiari.
Zobraziť galériu (3)
Rodinný dom po požiari.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Ako informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová, krátko pred 22.00 h prijali na tiesňovej linke 155 výzvu o pomoc pre dve osoby, ktoré sa mali zraniť pri požiari domu. "Žiaľ, záchranári po príchode na miesto už nedokázali pomôcť jednej z nich, išlo o ženu, lekár musel konštatovať smrť. Druhá osoba, ktorá sa nadýchala splodín horenia, bola po ošetrení prevezená do nemocnice," doplnila Krčová.

Rodinný dom po požiari.
Zobraziť galériu (3)
Rodinný dom po požiari.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s požiarom a úmrtím v Čachticiach

Polícia v súvislosti s úmrtím pri nedeľnom (27. 8.) požiari rodinného domu v obci Čachtice v okrese Nové Mesto nad Váhom začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková. "Sused z vedľajšieho domu spozoroval dym a privolal hasičov. V jednej z izieb v zadnej časti domu bola nájdená bez známok života 68-ročná žena. Zdravotní záchranári sa pokúšali ženu neúspešne oživiť. Keďže lekár nevylúčil cudzie zavinenie, bola nariadená súdna pitva," skonštatovala hovorkyňa.

Ako dodala, v dome sa okrem ženy nachádzal aj 40-ročný muž, ktorý bol intoxikovaný oxidom uhoľnatým a po ošetrení ho previezli do nemocnice. Príčinu vzniku požiaru zisťujú znalci. Miesto požiaru ohliadol aj psovod so špeciálne vycvičeným psom.

Viac o téme: Rodinný domPožiarČachtice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu