Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Posun v prípade rodinnej tragédie v Michalovciach: Takto zomreli Zuzka († 14), Martinko († 12) a ich mama!

(Zdroj: TASR/Roman Hanc)

MICHALOVCE - Začiatkom tohto roka otriasli Michalovcami až dve tragédie. Najskôr tam vrah brutálne zavraždil bývalú sestričku, neskôr sa v jednom z bytov našli štyri mŕtve telá, medzi nimi aj dve deti. Práve v tomto prípade vyšetrovanie pokročilo a po siedmich mesiacoch je známe, ako deti a ich matka zomreli.

Polícia od začiatku vyšetrovania prípadu poskytovala verejnosti len málo informácií. Nikto teda presne nevedel, ako štyria členovia jednej rodiny prišli o život. Isté bolo len to, že ich zavraždila hlava rodiny, otec dvoch detí a manžel nebohej Eriky, Stanislav. Ten dokonca ešte niekoľko dní žil so svjou mŕtvou rodinou v byte. 

Teraz je známe, ako deti a jeho manželka zomreli. "V uvedenej trestnej veci vyšetrovanie naďalej pokračuje. Znalecké dokazovanie týkajúce sa príčiny smrti usmrtených osôb bolo ukončené. V tomto štádiu trestného konania nie je možné poskytnúť bližšie informácie. K okolnostiam prípadu, k motívu spáchania trestného činu bude poskytnutá informácia až po skončení vyšetrovania," informoval Peter Koromház, zástupca hovorkyne Krajskej prokuratúry v Košiciach. Podľa informácií portálu noviny.sk bolo príčinou smrti matky a dvoch detí udusenie. Predtým ich Stanislav omámil. Čím presne to urobil, zatiaľ známe nie je.

Policajný prezident informuje o prípade prípravy vraždy policajta (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ležali v posteli

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu sa záchranárom a policajtom po príchode do bytu naskytol hrôzostrašný pohľad. Polícia sa o tom, že sa niečo zlé stalo na druhom poschodí v bytovke na Bieloruskej ulici dozvedela po telefonáte na tiesňovú linku. Na ňu volal brat Stanislava, ktorému volal tesne predtým, ako spáchal samovraždu. Polícia po príchode na miesto činu zbadala list na prahu dverí. Jeho obsah nie je známy, no údajne v ňom boli inštrukcie pre políciu. Dvere boli pootvorené. Policajti si pripravili zbrane a vyzývali Stanislava. Keď nereagoval, vstúpili dovnútra. 

Jeho manželku Eriku, 14-ročnú dcéru Zuzanu a 10-ročného syna Martina našli policajti v spálni na posteli. Všetci traja boli prikrytí prikrývkou. Stanislavovo telo našli na opačnom konci bytu v pracovni. Sedel v kresle a ruky mal zložené v lone. Zbraň, ktorou sa zastrelil, ležala na zemi v miestnosti. Vyzerá to tak, že 53-ročný Stano sa naa hrozný čin dlhšie pripravovaô. Podľa medializovaných informácii rodinu doslova vymazal zo sociálnych sietí. Jeho deti boli v škole naposledny v piatok minulý týždeň, odvtedy sa nikomu neozvali. Skúšali sa s nimi, aj s ich mamou Erikou, spojiť učitelia aj spolužiaci. V tom čase už však zrejme boli mŕtvi. 

 

Viac o téme: VraždaSamovraždaMichalovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu