Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE NAKA zadržala obvineného riaditeľa SIS: Prečo skončil v cele?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

BRATISLAVA/ŽILINA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) mala v piatok zadržať riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča, obvineného v rámci akcie Rozuzlenie. Ten prišiel po 10.00 h vypovedať na pracovisko NAKA v Žiline. Informujú o tom viaceré médiá aj predseda strany Smer-SD Robert Fico.

archívne video

NAKA od skorého rána zasahuje na viacerých miestach, aj v NBÚ (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Aktualizácia 22:09

Riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko potvrdil pre TV Markíza, že vyšetrovateľ po vykonaní výsluchu zadržal obvineného z kolúzneho dôvodu. Vyšetrovateľ sa teda obával, že obvinený bude pôsobiť na svedkov, znalcov alebo spoluobvinených či mariť vyšetrovanie.

Aktualizácia 21:55

Slovenská informačná služba vyjadrila stanovisko pre TV Markíza: „Slovenská informačná služba vzala na vedomie výsledky prvotných procesných úkonov OČTK. S cieľom nezasahovať do priebehu trestného konania v tomto štádiu sa SIS nebude k veci vyjadrovať.“

Aktualizácia 21:45

Zadržanie Michala Aláča napokon pre TV Markíza potvrdil riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko. “Môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ po vykonaní výsluchu zadržal obvineného z kolúzneho dôvodu,” uviedol. Podľa ich informácií v cele skončil z dôvodu, aby na slobode neovplyvňoval svedkov.

"Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania nebudeme v súčasnej dobe poskytovať bližšie informácie," uviedli z Prezídia Policajného zboru. K otázkam sa bližšie nevyjadrila ani SIS. "Slovenská informačná služba vzala na vedomie výsledky prvotných procesných úkonov orgánov činných v trestnom konaní. S cieľom nezasahovať do priebehu trestného konania v tomto štádiu sa SIS nebude k veci vyjadrovať," skonštatovala jej hovorkyňa Zuzana Morávková pre TASR.

 

RIADITEĽ SIS M. ALÁČ ZADRŽANÝ. A ŽE NEJDE O PREVRAT. Riaditeľa SIS M. Aláča NAKA zadržala a ako dôvod uviedla, že môže...

Posted by Robert Fico on Friday, August 18, 2023

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok (17. 8.) obvinila viacero osôb. Obvinenie Aláča a ďalších štyroch osôb sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní (OČTK). Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.
 

Viac o téme: ZadržanieSISNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu