Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dráma v Slovenskom raji: Turista sa nešťastne pošmykol! Nasledoval 7-metrový pád do rieky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: HAZ)

SLOVENSKÝ RAJ – Pohodová turistika sa behom sekundu zvrtla na drámu. V Slovenskom raji sa 61-ročnému turistovi pôvodom z Nemecka nešťastne šmykla noha práve v čase, keď sa nachádzal na stupačkách a pod sebou mal len rieku. Nasledoval strmý pád.

Archívne video: Dramatické zábery z Malého Kežmarského štítu

Dramatické zábery z Malého Kežmarského štítu: Padajúce kamene! Jasná výzva horských záchranárov (Zdroj: FB / Horská záchranná služba)

Nešťastie sa stalo v pondelok smerom k Letanovskému mlynu. Muž sa pošmykol a spadol zo stúpačiek do rieky Hornád. Na pomoc mu utekali horskí záchranári. V dôsledku 7-metrového pádu si poranil chrbticu, privodil si tržné poranenie na hlave a mnohopočetné odreniny na tele.

Dráma v Slovenskom raji:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HAZ)

„Zranený muž sa s priateľmi pokúsil ešte ďalej samostatne postupovať, no pre zhoršujúce sa bolesti pri pohybe požiadal o pomoc HZS. Na pomoc mu vyrazilo 7 horských záchranárov z Čingova, ktorí po dosiahnutí miesta zásahu pacienta ošetrili, zafixovali pomocou vákuového matraca a na nosidlách typu Kong transportovali k Letanovskému mlynu, kde už bol pacient odovzdaný do starostlivosti privolanej posádke RZP,“ uviedli záchranári.

Viac o téme: TuristaSlovenský rajHorská záchranná služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu