Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Trnavskí a trenčianski policajti mali cez víkend plné ruky práce: Viacerí vodiči nafúkali nad dve promile

Rolu pri dopravnej nehode zohral opäť alkohol Zobraziť galériu (2)
Rolu pri dopravnej nehode zohral opäť alkohol (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

TRENČÍN/TRNAVA - Polícia obvinila dvoch mužov z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obaja uplynulý víkend na území Trenčianskeho kraja spôsobili dopravné nehody pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Prvú dopravnú nehodu dokumentovali policajti v Trenčíne na sídlisku Sihoť. "Dvadsaťdvaročný vodič Volkswagenu Passat narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Fabia. Pri nehode sa nezranil, dychová skúška sa u neho skončila s výsledkom 1,04 mg/l, čo je v prepočte 2,17 promile," uviedla polícia.

Rolu pri dopravnej nehode zohral opäť alkohol
Zobraziť galériu (2)
Rolu pri dopravnej nehode zohral opäť alkohol  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Nehodu s alkoholom u mladého vodiča dokumentovali aj policajti z Bánoviec nad Bebravou. "Dvadsaťročný vodič vozidla Škoda Fabia jazdil od Látkoviec smerom na Uhrovec, keď sa pravdepodobne dostatočne nevenoval riadeniu vozidla, zišiel s ním mimo cesty vpravo a narazil do svahu, odkiaľ sa auto odrazilo a skončilo prevrátené na streche," opísali policajti. Vodič sa pri nehode podľa nich nezranil, policajti ho podrobili dychovej skúške, ktorá sa skončila s výsledkom 0,53 mg/l, čo predstavuje 1,10 promile alkoholu.
 

Polícia v Trnavskom samosprávnom kraji riešila 6 prípadov opitých vodičov

Polícia v piatok a sobotu (11. a 12. 8.) riešila šiestich vodičov pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Trnavskí policajti riešili dopravnú nehodu priamo v centre Trnavy. "V piatok večer mal 55-ročný cudzinec šoférovať osobné auto po Kollárovej ulici smerom k železničnej stanici. Pri nákupnom centre sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a svojou ľavou prednou časťou zachytil ďalšie auto, ktoré šoféroval 29-ročný vodič," uviedla Antalová.

 

OPÄŤ TRAGICKÝ TÝŽDEŇ NA CESTÁCH ZRANENIAM PODĽAHLI ĎALŠIE 2 OSOBY Policajti Trnavského kraja vykonali za uplynulý...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Monday, August 14, 2023

Muž po strete nezastavil a pokračoval ešte niekoľko stoviek metrov ďalej až k neďalekej reštaurácii. Tam ho už skontrolovala hliadka. "Pri dychovej skúške nafúkal 2,56 promile. Dopravní policajti muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu môže hroziť až ročný pobyt vo väzení. Vodič je riešený v tzv. superrýchlom konaní a až do rozhodnutia súdu zostáva v policajnej cele," doplnila krajská policajná hovorkyňa. Okrem cudzinca riešila polícia v piatok a sobotu aj ďalších piatich vodičov, ktorí mali v dychu alkohol alebo sa odmietli podrobiť dychovej skúške v Trnave, Dunajskej Strede a Galante.

Viac o téme: Alkohol za volantomDopravné nehodyPolícia TrenčínTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu