Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Za výrub stromov a stavbu chaty v chránenom území hrozí mužovi päťročné väzenie

(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

PREČÍN - Trenčianski envirokriminalisti obvinili 39-ročného muža z Považskej Bystrice z prečinu porušovania ochrany stromov a krov v súbehu s prečinom ohrozenia a poškodenia životného prostredia. V chránenej krajinnej oblasti vyrúbal bez povolenia stromy a začal neoprávnene stavať chatu. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti.

Obvinený v máji tohto roka vyrúbal bez povolenia dreviny v katastrálnom území obce Prečín v okrese Považská Bystrica, nachádzajúcom sa v druhom stupni ochrany prírody a krajiny na území Chránenej krajinnej oblasti Strážovské vrchy. Začal tiež neoprávnene stavať stavbu.

 

V CHRÁNENOM ÚZEMÍ VYRÚBAL DREVINY A ZAČAL NAČIERNO STAVAŤ, NA KRKU MÁ OBVINENIE OD ENVIROPOLÍCIE 🔍 Vyšetrovateľ...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, August 9, 2023

Vyrúbané dreviny sa zároveň nachádzali aj v chránenom vtáčom území Strážovské vrchy, ako aj na území regionálneho pozemného biokoridoru a v bezprostrednej blízkosti regionálneho vodného biokoridoru Domanižanka. Spoločenská hodnota vyrúbaných stromov bola takmer 3300 eur. Trestná sadzba za neoprávnené vyrúbanie stromov je až tri roky, v prípade neoprávnenej stavby v chránenom území až päť rokov.

Viac o téme: StavbaChataVýrub
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu