Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tento svet opustil úspešný slovenský podnikateľ

Otto Berger Zobraziť galériu (2)
Otto Berger (Zdroj: TASR/Dano Veselský, pixabay)

BRATISLAVA - V nedeľu 6. augusta zomrel vo veku 85 rokov známy podnikateľ Otto Berger. Patril k najznámejším menám v podnikateľskom prostredí v ére samostatnosti Slovenska. Stávková spoločnosť Niké, ktorú založil ešte v roku 1991, sa radí medzi najúspešnejšie domáce firmy.

O úmrtí rodáka z Bošian a významného podnikateľa informuje portál HNonline.sk. Otto Berger spolu so synom Romanom, výkonným riaditeľom Niké, patril medzi najbohatších Slovákov. Pravidelne sa umiestňovali na popredných priečkach vo výročnom rebríčku Forbes.  Ich rodinný majetok mal za vlaňajšok odhadovanú hodnotu 180 miliónov eur.  

Otto Berger
Zobraziť galériu (2)
Otto Berger  (Zdroj: TASR/Štefan Puškáš)

Otto Berger sa narodil 14. júla 1938 v Bošanoch. Bol generálnym riaditeľom stávkovej kancelárie Niké a univerzitným pedagogicko-výskumným pracovníkom. Pôvodným povolaním bol elektrotechnik. Maturoval na Priemyselnej škole energetickej v Handlovej, neskôr študoval na Elektrotechnickej fakulte Slovenskej technickej univerzity, kde bol promovaný za inžiniera. Na svojej alma mater pôsobil až do obdobia, keď prešiel do súkromného sektora. 

Viac o téme: úmrtieOtto Berger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu